Meny

Kom i gang med datavisualisering

Kursleder(e): Hanne Løvik
Lær å visualisere tall og data slik at det blir enklere å forstå det du skriver om. På dette kurset lærer du å finne sakene og visualisere på en enkel måte.
businesswoman-analyzing-reports-on-the-wall-fp2v8ym
Foto: Envato Elements

Datavisualisering handler om å finne en historie i dataene og så presentere den på best mulig måte. På dette kurset lærer du begge deler. Vi skal jobbe med faktiske saker, og vi vil bruke de samme teknikkene både til selv å forstå dataene og så fortelle historiene. 

Du vil få masse øvelse, og ha en klar plan for hvordan du skal kunne ta teknikkene du lærer her med deg tilbake til din redaksjon etterpå.
Vi vil jobbe med tall og datasett av ulike størrelser og øve på en rekke ulike grafikker. Dette inkluderer kart og grafer.

DU LÆRER:

• Å finne historier i små og store datasett
• Å intervjue data
• Å velge rett visualisering for din historie
• Teknikker som vil gjøre dine visualiseringer bedre

SLIK ARBEIDER VI:

Vi jobber vekselvis med forelesning, diskusjon og oppgaver. Du vil jobbe både alene og i grupper i oppgavedelen. Noen av oppgavene krever at man deler resultatene man finner med resten av gruppa.

PASSER FOR:

Alle. Du trenger ikke ha noen erfaring med Excel eller Google sheets.  De som har mye Excel-kunnskaper kan løse de delene av oppgavene raskere, men vil likevel ha utbytte av kurset.

KRAV TIL UTSTYR OG PROGRAMMER:

Du trenger en datamaskin med enten Excel eller Google sheets tilgjengelig. Vi skal også jobbe med noen andre lure små programmer, så du vil trenge administratortilgang på din egen pc. Informasjon om dette vil sendes ut med programmet i forkant av kurset.

KURSAVGIFT:

Hvis du er medlem av eller kvalifisert til medlemskap i en norsk presseorganisasjon:
Kr 6 700,-
For andre deltakere:
Kr 9 200,-

PRAKTISK INFO:

Opphold dekkes av deltaker, Reise etter IJs regler for reisestøtte. I Fredrikstad har vi hotellavtaler til rabatterte priser. Du må kontakte hotellet direkte for å få avtalt pris.

IJ har tilpasset våre kurstilbud til gjeldende smittevernregler. 
Les mer om retningslinjer for smittevernfaglig forsvarlig gjennomføring av kurs hos Institutt for Journalistikk i 2020 her.

KURSLEDER:

 

hanne-lovik-web

 

Hanne Løvik er fagmedarbeider på Institutt for Journalistikk. Hun har erfaring fra datajournalistikk og visualisering fra både nettavis og fagpressen. 
 

Fredrikstad Kommer våren 2021 kr. 6700*,-

Søk om plass: Kom i gang med datavisualisering

 

Ved å sende bestillingen har jeg godtatt personvernerklæringen