Meny

Lær av Wall Street Journal - Oslo

Kursleder(e): Cory Schouten
Retro eller ikke - journalistisk innhold publisert via epost er mer populært enn noen gang. Digitale nyhetsbrev er for mange redaksjoner et satsingsområde, og The Wall Street Journal (WSJ) er en av mediebedriftene med størst suksess med sine nyhetsbrev. 
paper-plane-icon-mission-concept-p39tn7d
Foto: Envato Elements

I september kommer New Formats Editor, Cory Schouten i WSJ til Oslo for å dele hvordan han og hans team har kuttet i antall titler, gjort nyhetsbrevene mer engasjerende og interaktive og hvordan de har kvittet seg med no-reply-funksjonen for å gjøre redaksjonen og redaktørene mer tilgjengelig for sine brukere. Dette blir et praktisk kurs, der du som deltaker som jobbe «hands-on» underveis. 

The Wall Street Journal tilbyr nå mellom 40-50 forskjellige nyhetsbrev, der alle er nøye gjennomtenkt og målrettet mot mediehusets forskjellige målgrupper.  NB! Det er kun 16 plasser på hver av kursene. 

DU LÆRER:

• Hva som engasjerer brukerne best, og hvordan et nyhetsbrev kan bygges opp 
• Hvordan du best når brukerne og får dem til å abonnere på nyhetsbrev 
• Hvordan holde på nyhetsbrev-abonnenter, og følge dem opp best mulig
• Hva må være på plass teknisk for å lage gode nyhetsbrev 
• Hvordan WSJ tenker om å utnytte eksisterende innhold vs. eksklusivt innhold i sine nyhetsbrev, og mye mer.

SLIK ARBEIDER VI: 

Formatet for kurset blir en blanding av kunnskapsdeling og praktisk workshop, slik at du kan utnytte konkrete tips og triks for å lage gode nyhetsbrev rett etter kursslutt.

PASSER FOR:

Alle. Journalister, mellomledere, redaktører, utviklere og andre redaksjonelle medarbeidere med interesse for nyhetsbrev som en journalistisk plattform

KRAV TIL UTSTYR/PROGRAMMER: 

Ha med en laptop for å arbeide på. Det kan bli aktuelt å laste ned programmer som ikke nødvendigvis fungerer like godt på nettbrett/mobil

KURSAVGIFT:

Hvis du er medlem av eller kvalifisert til medlemskap i en norsk presseorganisasjon:
Kr 6 700,-
For andre deltakere: 
Kr 9 700 ,-
 

PRAKTISK INFO:

Kurset arrangeres over en og en halv dag i Oslo.
Kurset foregår på engelsk.  

IJ har tilpasset våre kurstilbud til gjeldende smittevernregler. 
Les mer om retningslinjer for smittevernfaglig forsvarlig gjennomføring av kurs hos Institutt for Journalistikk i 2020 her.

KURSLEDER:

cory_schouten_headshot
 
Cory Schouten, New Formats Editor, The Wall Street Journal
 

Cory Schouten ble hentet til The Wall Street Journal fra CRJ/Indianapolis Business Journal tidlig I 2018 for å lede mediegigantens satsing på bedre og mer målrettede nyhetsbrev. Han har i tiden siden kuttet antall nyhetsbrev fra over 120 til mellom 40-50. I prosessen har han brukt abonnentene aktivt for å sikre at WSJ produserer det kundene ønsker å motta.  

Alle automatiserte nyhetsbrev er historie, og er erstattet med interaktive epost-publikasjoner, mye bruk av humor, og en tett relasjon til mottakerne. Schouten begynte i WSJ som Senior Newsletter Editor, men ble i desember 2019 forfremmet til New Formats Editor. Det innebærer i tillegg til å lede satsingen på nyhetsbrev, også blant annet å utvikle journalistisk historiefortelling i formater som sms, kalendernyheter, live-chats og ebøker. 

 

Oslo Kommer våren 2022 kr. 6700*,-

Søk om plass: Lær av Wall Street Journal - Oslo

 

Ved å sende bestillingen har jeg godtatt personvernerklæringen