Meny

Når data blir direktesendt journalistikk (webinar)

Kursleder(e): Lars Kabel og Ståle de Lange Kofoed
På innfartsveien inn til byen passerer det 32 biler i minuttet. Det er 72 ledige plasser i byens parkeringshus. Samtidig er 14 syklister på hjul i Storgata. I havnen er det ventet 12 skip inn og ut i dag, og innbyggerantallet har siden midnatt økt med to personer. I den danske byen Aarhus sender Jyllandsposten lokalmiljøets datastrømmer ut direkte til folket.
 
aarhus-data
Digitale sensorer og målepunkter registrerer mye av den daglige aktiviteten i samfunnet, og skaper datastrømmer som redaksjoner kan utnytte. Medieforsker og journalist Lars Kabel ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, tok i 2020 initiativ til et samarbeid med Jyllandsposten for å skape direktesendt lokal datajournalistikk døgnet rundt. Nå er prosjektet «Byens Puls» lansert, og Kabel tror at det nå er et must for mediehus å utnytte datastrømmer til viktig journalistikk. I dette webinaret gir medieforskeren eksempler på hva som har kommet ut av det banebrytende prosjektet, hva som må til for å komme i gang, hvilke kilder til informasjon som kan være tilgjengelige – og han reflekterer rundt om dette virkelig er journalistikk.
 

DU LÆRER: 

• Hvordan Jyllandsposten arbeider med «Byens Puls»
• Hvilke datastrømmer og publisert innhold som kan utnyttes journalistisk i et nærmiljø
• Hvordan komme i gang med et slikt prosjekt

SLIK ARBEIDER VI: 

Lars Kabel stiller til et direktesendt 45 minutter langt webinar via plattformen Zoom. Det blir anledning til å stille spørsmål, og å se webinaret i opptak i etterkant, for registrerte deltakere.

PASSER FOR: 

Journalister, utviklere, ledere og alle som er nysgjerrige på hvordan man kan utnytte informasjon fra datastrømmer i urbane miljøer

KRAV TIL UTSTYR OG PROGRAMMER: 

Mulighet til å logge på møteplattformen Zoom via en lenke du får i forkant av webinaret.

KURSAVGIFT:

Hvis du er medlem av eller kvalifisert til medlemskap i en norsk presseorganisasjon:
Kr 600,-
For andre deltakere: 
Kr  1 000,-

PRAKTISK INFO: 

Etter påmeldingen mottar du en lenke, som inviterer deg inn til kurset.
Kurset varer fra kl. 13:00 – 13:45.

KURSLEDERE: 

lars-kabel
Lars Kabel er en dansk medieforsker og journalist, tilknyttet Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han har siden 2007 arbeidet mye med fokus på den digitale by, urbanisering og de urbane datastrømmer, data og datastrømmer i realtid – blant annet gjennom prosjektet Digital Urban Living. Kabel er en mye brukt foredrags- og kursholder både nasjonalt i Danmark, og internasjonalt. Han har skrevet/redigert 16 bøker og større rapporter innenfor medie- og medieutvikling.

Stale de Lange Kofoed 01
Ståle de Lange Kofoed er fagmedarbeider ved Institutt for Journalistikk. Han har sine spesialfelt innenfor digital informasjonsinnhenting, grave- og datajournalistikk. Kofoed har skrevet bøker om datavisualisering og søkemetodikk på nettet. Han har holdt kurs og foredrag på fem kontinenter.

Nettbasert 4. februar kr. 600*,-

Søk om plass: Når data blir direktesendt journalistikk (webinar)

 

Ved å sende bestillingen har jeg godtatt personvernerklæringen