Meny

SKUP og IJs graveskole 2022

Kursleder(e): Ola Haram, Ståle de Lange Kofoed og Kristoffer Egeberg

Velkommen til Tønsberg og graveskolen 2022! Dersom du ønsker å gå i dybden på de mest effektive metodene for å komme i gang med datajournalistikk, fylle på verktøykassa innenfor research, bli en kløpper på innsyn - og lære av de beste tipsene til tidligere stupvinnere, så er graveskolen stedet å være fra onsdag 30. mars – fredag 1. april.

agence-olloweb-d9ilr-dbedg-unsplash

Vi lover gode muligheter for praktisk jobbing og et godt læringsmiljø, i en sosial setting med hyggelige kollegaer fra hele landet. Og tradisjonen tro så blir det selvfølgelig graveskolequiz den første kvelden. Dersom du skal videre på SKUP-konferansen i helgen, får du prioritert innsjekk på graveskolens siste dag.

DU LÆRER (BLANT ANNET):

  • Hvor du finner relevante data og informasjon i Norge og i utlandet
  • Hvordan du organiserer, tolker og bearbeider data og statistikk (i Google regneark)
  • Hvordan du effektivt søker opp og analyserer informasjon med avanserte nettverktøy
  • Hvordan tidligere SKUP-vinnere arbeider i hverdagen med research

Slik arbeider vi:

Graveskolen er praktisk rettet , og det blir god anledning til å prøve ut verktøy og metodikk underveis. I kombinasjon med foredrag og andre programposter.

Passer for: 

Alle som ønsker å bli en bedre undersøkende journalist, og som ønsker en oppdatering på effektive verktøy og metoder for gravejournalistikk

KRAV TIL UTSTYR OG PROGRAMMER:

Ta med laptop, og sørg for at du har en aktiv googlekonto som du kjenner passord og brukernavnet til ved starten av graveskolen

Kursavgift: 

kr. 6800
*Kurset er kun for deg som er medlem av eller kvalifiserer for medlemskap i en norsk presseorgvanisasjon

Merk! Hotellpakken for Quality Hotell Tønsberg kommer i tillegg og bestilles utenom. Graveskolen holdes i forkant, og på samme sted som SKUP-prisen. 

Kursledere:  

olaharam
Ola Haram
, Verdens Gang, har mange års erfaring som undersøkende journalist, og har blant annet reist mye i konfliktområder på jobb for NRK Brennpunkt, VG, Novemberfilm, TV2 og nå i VG. I tillegg har Ola bidratt med stoff til flere internasjonale publikasjoner. Han har sittet i SKUPs styre, og har ledet graveskolen i flere år.


Stale de Lange Kofoed 01

Ståle de Lange Kofoed, Institutt for Journalistikk, har ledet graveskolen siden 2007, og har dessuten vært en del av SKUPs graveteam. Han har holdt mange kurs for norske journalister, og på internasjonale gravekonferanser innenfor effektiv informasjonsinnhenting og dybderesearch på personer, firmaer og andre aktører. 

keg_web-2
Kristoffer Egeberg
, Faktisk.no, har arbeidet mange år med undersøkende journalistikk i Dagbladet. Nå er han sjef for www.faktisk.no. I 2015 tok Egeberg hjem SKUP-prisen og IR-prisen (International Reporters) for sitt arbeid med saken om Norges salg av marinefartøy til paramilitære i Nigeria. Han sitter også som styremedlem i styret i SKUP.

Tønsberg 30. mars til 1. april kr. 7800,-

Søk om plass: SKUP og IJs graveskole 2022

 

Ved å sende bestillingen har jeg godtatt personvernerklæringen