Meny

SKUP og IJs graveskole 2023

Kursleder(e): Ståle de Lange Kofoed, Ola Haram, Kristoffer Egeberg m.fl.

Graveskolen i Tønsberg er for alle, uansett om du jobber lokalt, regionalt, nasjonalt eller internasjonalt. Vi går i dybden på de mest effektive metodene for å komme i gang med datajournalistikk, fylle på verktøykassa innenfor research, sette graving i system, og bli en kløpper på innsyn.

6-2
Kristoffer Egeberg, Ståle de Lange Kofoed og Ola Haram

Den svenske gravelegenden Nils Hanson stiller, for en praktisk sesjon i hvordan du gjennomfører en gravesak. Henrik Brattli Vold (Khrono) og Silje Førsund (Dagbladet) lærer deg teknikkene og verktøyene Faktisk Verifiserbar bruker for å geolokalisere bilder, videoer og personer, mens researchduoen Ingeborg Rygh Hjorthen (NRK) og Eva Akerbæk (Faktisk) deler sine favorittverktøy for effektiv research.

Vi lover gode muligheter for praktisk jobbing, og et godt læringsmiljø, i en sosial setting, med hyggelige kollegaer fra hele landet. Dersom du skal videre på SKUP-konferansen i helgen, får du prioritert innsjekk på graveskolens siste dag.

DU MØTER (BLANT ANNET) DISSE FORELESERNE:

  • Nils Hanson – tidligere ansvarlig redaktør for svenske Uppdrag Granskning
  • Henrik Brattli Vold og Silje Førsund, Faktisk Verifiserbar
  • SKUP-prisvinnerne Mona Grivi Norman og Synnøve Åsebø i VG forteller om hvordan de organiserer gravesaker
  • Ingeborg Rygh Hjorten (NRK) og Eva Akerbæk (Faktisk.no)
  • Det blir dessuten innslag med vekt på innsyn, hvordan du utnytter data og regneark i undersøkelser, og mye mer

SLIK ARBEIDER VI:

Graveskolen er praktisk rettet, og det blir god anledning til å prøve ut verktøy og metodikk underveis, i kombinasjon med foredrag.

Passer for: 

Alle som ønsker å bli en bedre undersøkende journalist, og som ønsker en oppdatering på effektive verktøy og metoder for gravejournalistikk.

Krav til utstyr og programmer: 

Ta med laptop, og sørg for at du har en aktiv googlekonto som du kjenner passord og brukernavnet til ved starten av graveskolen. 

Kursavgift: 

kr. 7500
*Kurset er kun for deg som er medlem av eller kvalifiserer for medlemskap i en norsk presseorganisasjon

Merk! Hotellpakken for Quality Hotell Tønsberg kommer i tillegg og bestilles utenom. Graveskolen holdes i forkant, og på samme sted som SKUP-prisen. 

KURSLEDERE:  

olaharam
Ola Haram
, Verdens Gang, har mange års erfaring som undersøkende journalist, og har blant annet reist mye i konfliktområder på jobb for NRK Brennpunkt, VG, Novemberfilm, TV2 og nå i VG. I tillegg har Ola bidratt med stoff til flere internasjonale publikasjoner. Han har sittet i SKUPs styre, og har ledet graveskolen i flere år.

Stale de Lange Kofoed 01

Ståle de Lange Kofoed, Institutt for Journalistikk, har ledet graveskolen siden 2007, og har dessuten vært en del av SKUPs graveteam. Han har holdt mange kurs for norske journalister, og på internasjonale gravekonferanser innenfor effektiv informasjonsinnhenting og dybderesearch på personer, firmaer og andre aktører. 

keg_web-2

Kristoffer Egeberg
, Faktisk.no, har arbeidet mange år med undersøkende journalistikk i Dagbladet. Nå er han sjef for www.faktisk.no. I 2015 tok Egeberg hjem SKUP-prisen og IR-prisen (International Reporters) for sitt arbeid med saken om Norges salg av marinefartøy til paramilitære i Nigeria. Han sitter også som styremedlem i styret i SKUP.

Tønsberg 19. til 21. april kr. 7500,-

Søk om plass: SKUP og IJs graveskole 2023

 

Ved å sende bestillingen har jeg godtatt personvernerklæringen