Meny

START Gravejournalistikk

Kursleder(e): Ståle de Lange Kofoed, Nils Hanson, Synnøve Bakke, Kjersti Knudssøn, Siri Gedde-Dahl, Hanne Løvik og Trygve Aas Olsen
SKUP-vinnere og noen av de beste graverne i Norge stiller opp på START gravejournalistikk 2018, for å gjøre deg til en bedre undersøkende journalist.  Meld deg på IJs gravekurs for begynnere.

Hvordan lager ledende redaksjoner gode fortellinger av bunker med research? Hvordan graves det i hverdagen i en middels stor redaksjon med begrensede ressurser?  Og når saken er ferdig må den presenteres - hva gjør vi da?  Innlederne på dette kurset har gode svar på disse problemene, og masse erfaring med å løse dem.

Du lærer:

Finne fakta gjennom smarte nettsøk og i databaser.
Bruke Offentleglova til å få tak i viktig informasjon.
Teknikker for å grave i hverdagen
Beskytte kildene dine gjennom enkel kryptering.
Fortelle historien slik at publikum blir engasjert.
 

passer for:

START gravejournalistikk er et grunnkurs, for deg som vil lære deg å grave opp egne saker. Om du jobber på nett, papir, med tv eller radio spiller ingen rolle. Du trenger ingen spesielle forkunnskaper.

PRAKTISK INFO:

Samling 1: 22. - 25. oktober 2018
Samling 2: 21. - 23. november 2018

KRAV TIL UTSTYR/PROGRAMMER: 

Ta med egen laptop! Det blir en del praktiske øvelser underveis i kurset som krever at du har med laptop som kan knyttes til internett trådløst.

KRITERIER FOR OPPTAK:

Kurset er et tilbud til journalister som er medlemmer i NJ og ansatt i en MBL-bedrift som innbetaler til Opplysnings- og utviklingsfondet. 
Frilansere kan søke om støtte fra Fristup til deltakelse. 
Dersom det er ledige plasser på kurset kan også redaksjonelle medarbeidere som ikke omfattes av ordningen delta.*
 
*Frilansere, typografer i dagspressen, journalister i LLA-aviser og i fagpressen og journalister og teknikere i etermedier kan tas opp til full pris. Opptak skjer etter bestemte kriterier. 

KURSAVGIFT:

Kursavgiften for medlemmer er 5.000 kr, inkludert reise- og oppholdsutgifter.
* Kursavgiften for øvrige kursdeltakere (ikke-medlemmer) er 18 000 kr.

Forelesere:

Hanson, Nils, Sveriges Televisjon
Knudssøn, Kjersti, NRK Brennpunkt
Bakke, Synnøve, NRK Brennpunkt
Gedde-Dahl, Siri, Dagbladet
Løvik, Hanne, Institutt for Journalistikk
Olsen, Trygve Aas, Institutt for Journalistikk

KURSLEDER:

Stale de Lange Kofoed 01

Ståle de Lange Kofoed er fagmedarbeider ved Institutt for Journalistikk, og har tidligere arbeidet blant annet i VG, TV2 og NTB. Hans spesialområder inkluderer effektiv nettsøking i søkemotorer og i sosiale medier, bruk av smarttelefonen som journalistverktøy og datavisualisering. Ha ga i 2014 ut boken «Praktisk håndbok i digital historiefortelling». Ståle har holdt IJ-kurs på fem kontinenter og er erklært basketballfanatiker!  

 

Fredrikstad 22. til 25. oktober FULLT

Søk om plass: START Gravejournalistikk


FULLT