Meny

Kursnyhet! Svalbard: Ditt livs villeste video-kurs

Kursleder(e): Torben Schou
Elsker du rå, vill natur, og fascinerende historiefortelling? Nå kan du være med på et unikt kurs, der målet er at du reiser hjem med din egen ferdigproduserte historie. For første gang arrangerer Institutt for Journalistikk kurs på Svalbard. Begrenset antall plasser. SØKNADSFRIST 20. desember 2018

 
På plass vil du få grundig coaching og inspirasjon, så du kan fortelle historien din best mulig.
 
De aller fleste norske redaksjoner vil finne folk eller saker som er relevante på Svalbard: Kanskje er det en gruvearbeider, forsker eller butikkansatt fra akkurat ditt nedslagsfelt der? Hvis ikke finnes det temaer til saker som engasjerer bredt: Miljøforskning, turisme, gruvedrift, storpolitikk eller verdens frøbank, for å nevne noe. Det som vi er sikre på, er at det finnes mange sterke og gode historier som aldri har blitt fortalt til noen journalist.

Du vil få enestående opplevelser i et av verdens mest avsidesliggende områder, haugevis av visuell inspirasjon, og individuell sparring og coaching i historiefortelling med video. Vi går igjennom dine ideer og finpusser dem, før dere hver og en drar ut på opptak. Planen er, at du til slutt redigerer din video, og at historien fra Svalbard blir ditt livs fortelling.

Etter endt kurs, har du produsert en fantastisk historie, som du kan ta med hjem til din arbeidsplass.  
Før kurset er det viktig at du forbereder deg og gjør research til din historie. Det er kanskje lurt å snakke om historien med din sjef eller redaktør før du reiser. 
Trenger du hjelp til research eller ideer kan du kontakte IJ eller kursleder Torben Schou. 

DU LÆRER:

 Hvordan du kan fortelle en fantastisk historie med alle de beste storytellingstriksene ; det tette bildet, den nære lyden, overraskelsene, sekvensopptakene, hovedkarakteren, og selvfølgelig den gjennomtenkte avslutningen.  Det skal være ditt livs best fortalte historie...!
 

PASSER FOR:

Kurset er for deg som lager video eller tv i det daglige. Du kan reise alene, eller som team (reporter + fotograf).
 

KRAV TIL UTSTYR/PROGRAMMER:

Du skal ta med opptaks- og redigeringsutstyr, så du både kan filme og klippe din egen reportasje. Om du benytter mobil eller kamera bestemmer du selv.  
 

KURSAVGIFT:

 Kr 30 000*
*Kursdeltager dekker selv reise, men inkludert i kursavgiften er transport på Svalbard (t/r flyplass), opphold ved Funken Lodge mandag- fredag med alle måltider,  4-dagers kurs med Torben Schou samt en kveldsaktivitet. 
MERK: Søknadsfrist 20. desember
 

PRAKTISK INFO:

Du skal arrangere dine egne opptak på kursets tredje dag, altså 08. mai. 
Begrenset antall plasser.
Kurset foregår på dansk. 
 

KURSLEDER:

Torben Schou har over 20 års tv-erfaring med nyheter, sport, dokumentar og underholdning, også på norsk tv. Han er kjent som en av Danmarks mest kreative og alternative storytellere og er en ettertraktet kursholder i norske redaksjoner. Kurset foregår på dansk. 


Torben_Schau_03
(Torben Schou, fotograf: Tom Egil Jensen) 

 
  

Svalbard 6. til 10. mai kr. 30 000*,-

Søk om plass: Kursnyhet! Svalbard: Ditt livs villeste video-kurs