Meny

Wow! Slik skal det fortelles

Kursleder(e): Nils Thorsen, Sæba Bajoghli, Geir Svardal, Hilde Østmoe, Stinne Andreasen og Asgeir Olden
Møt to av Nordens mest erfarne portrettskribenter – Nils Thorsen fra Politiken og Geir Svardal fra Adresseavisen, få de ti bud for den gode digitale langsaken fra Stinne Andreasen, hør om hvordan det er å gå fra nyhetssaker til å bli featureskribent fra Sæba Bajoghli og få tips til hvordan featuresakene dine kan bli bedre av Hilde Østmoe.

Årets Wow-kurs skal inspirere, men samtidig gi deg praktiske tips til hvordan du kan bli en bedre skribent.

Vi starter med to av Nordens mest durkdrevne portrettører. Nils Thorsen i Politiken er kjent for sine svært lange, dyptborende presentasjoner av mennesker i både mørke og lyse stunder, mens Geir Svardal gjør det samme i det noe kortere formatet i Adresseavisen. Første dag avsluttes med at Sæba Bajoghli forteller om overgangen fra daglig nyhetsjag til å jobbe med featuresaker i Ukeadressa.
 
Stinne Andreasen i Kristeligt Dagblad er Damarks mest prisbelønte digitaljournalist og -redaktør. Fredag gir hun deg sine ti bud for den gode digitale langsaken. Etter lunsj avsluttes kurset med at Hilde Østmoe gir deg sine beste featureråd. 

LET'S GET SOCIAL!

Skal du delta eller er du interessert?

Her finner du arrangementet på Facebook

Du lærer:

Hvordan du skriver bedre portretter og featuresaker og hvordan digitale langsaker holder på leserne lengst mulig

Kurset passer for:

Alle som vil bli bedre skribenter, særlig i de litt lengre formatene

Forelesere: 

Sinne Andreasen

Stinne Andreasen er digital redaktør i Kristeligt Dagblad i København. Med henne i spissen var avisen den første i Danmark som laget digitale longreads – eller spesialhistorier – som avisen kaller dem. Både som skribent og redaktør har hun vunnet en rekke priser for digitale longreads, blant annet for «En fars brev til en datter som aldri skulle ha vært født» K.dk/historier/brevet, skrevet for hånd. Sinne Andreasen legger vekt på å finne nye og overraskende historier, og har, sammen med kollegaer i avisen, både produsert en artikkel fortalt som en sang med korinnspilling og karaoke, historier som er fortalt baklengs, som krøniker og videoer med mer.

 
saba-bajoghli

Sæba Bajoghli
jobber som journalist i Adresseavisens lørdagsmagasin Ukeadressa. Før det jobbet hun i flere år i avisens nyhetsavdeling, spesielt med områdene krim og innvandring/integrering. Hun startet journalistkarrieren i Smaalenenes avis, og har en mastergrad i kjønnsforskning fra NTNU. I 2014 bidro hun i antologien «Signatur. Nye norske stemmer».


nils-thorsen
Nils Thorsen (født 1960) har vært journalist i Politiken i København i en årrekke. Hans spesialitet er lange, beskrivende og svært personlige portretter om oppvekst, livssyn, personlighet og livets vanskeligste øyeblikk. Han er to ganger nominert til Danmarks fremste journalistpris, Cavlingprisen. Har gitt ut en rekke bøker med sine portretter og boken «Klangen af et menneske», der han forteller om hvordan han arbeider med portrettene, i tillegg til biografien «Geniet» om filmregissøren Lars von Trier. På Wow skal han blant annet snakke om hvordan man best spør slik at folk har lett for å svare – og hvordan man finner sitt eget språk i stedet for bare å overta de andres.  
 
geir_svardal-1

Geir Svardal
er 58 år. Han har tidligere jobbet i Arbeider-Avisa og Dagbladet, i Adresseavisen fra 1993. Har vært reportasjeleder for samfunn og politikk, var vaktsjef i sju år og London-korrespondent for regionavisene i to år. Har skrevet om sport, politikk og utenriks, og har siden 2012 vært featurejournalist i vårt helgemagasin, Ukeadressa. Jobber spesielt med portretter og langlesing. Har skrevet tre bøker om Rosenborg, og kommer til høsten ut med en bok om jødedeportasjonene i Trondheim under krigen.

hilde-ostmoe

Hilde Østmoe
er featurejournalist i Adresseavisens lørdagsmagasin Ukeadressa. Hun har vært skrivende innenfor næringsliv, nyhet og magasin, og har også erfaring som deskjournalist og mellomleder. Nå er hun tilbake på feature, hvor hun jobber med petiter, portretter og reportasjer.


 

Fredrikstad 14. til 15. juni kr. 6500,-

Søk om plass: Wow! Slik skal det fortelles