Meny

Wow! Tre utsøkte fortellere

Kursleder(e): Ingvild Hedemann Rishøi, Line Tolstrup Holm (DK), Nils Thorsen (DK) og Asgeir Olden m.fl
Ingvild Rishøi, Nils Thorsen og Line Tolstrup Holm (tidligere Holm Nielsen) kommer til Wow-kurset 13. og 14. juni. Rishøi er journalist og forfatter, og har blant annet vunnet Brageprisen for en av sine novellesamlinger. Hun skal snakke om å vekke følelser hos leserne. Nils Thorsen er Danmarks klart mest kjente portrettjournalist. Han snakker om portrettet, men også litt om sin nye fascinasjon – podkasten. Line Tolstrup Holm regnes av svært mange som den fremste journalistiske fortelleren i Skandinavia, og hun fyller hele fredagen med sitt kurs om hvordan hun kombinerer gravejournalistikken med gode fortellergrep.

FORELESERE:
 ingvild-hedemann-rishoi
 
Ingvild Hedemann Rishøi er forfatter og journalist, og arbeidet i perioden 1999–2003 som featurejournalist i Dagbladet og Dagens Næringsliv. Hun skriver fortsatt fra tid til annen i DN. 

Som skjønnelitterær forfatter er Rishøi mest kjent for sine noveller. Hennes første novellesamling, La stå, ble hovedbok i Bokklubben Nye Bøker høsten 2007.  Hennes andre novellesamling, Historien om Fru Berg, ble nominert til Brageprisen.
I 2014 kom novellesamlingen Vinternoveller. Den vant Kritikerprisen og Bokbloggerprisen, og ble nominert til Brageprisen i to klasser: kategorien for skjønnlitteratur og kategorien åpen klasse, som det året var noveller og essays. Det har ikke tidligere skjedd at samme bok er nominert i to klasser. Vinternoveller vant åpen klasse. 
På Wow-kurset skal Rishøi snakke om hvordan vi kan vekke følelser hos leseren, og så skal deltakerne få prøve seg litt selv. 

line-holm-foto-soren-bidstrup
Foto: Søren Bidstrup 

Line Tolstrup Holm 
 
Svært mange regner henne for å være den fremste fortellerstemmen i nordisk journalistikk. Nå kommer Line Tolstrup Holm (tidligere Line Holm Nielsen) til Wow-kurset og skal fylle hele fredagen med fortellinger, foredrag og små øvelser. 
 
Line Tolstrup Holm har vært featureskribent i Berlingske Tidende siden 2004, og står bak flere av avisens mest oppsiktsvekkende og velskrevne serier, blant andre «I Victorias navn», «Arven», «Undtagelsen» og «Indbruddet». Hun har vært nominert til Danmarks fremste journalistpris, Cavlingprisen, flere ganger, sist for «Kuppet», historien om danmarkshistoriens største ran.
 
 
 nils-thorsen-2
Nils Thorsen
«Klangen av et menneske – om å spørre godt, lytte riktig og finne sitt eget språk». Dessuten litt om podcast.
 
Nils Thorsen er journalist i Politiken i København,  der han blant annet har utmerket seg med sine store portrettintervjuer. Han er uten tvil Danmarks mest kjente portrettør, og har to ganger vært nominert til landets fremste journalistpris, Cavlingprisen, for sine intervjuserier, blant annet for «Engle og Dæmoner» og i 2003 for serien «TIL - om at blive og være». Han har skrevet en rekke bøker, blant annet den anmelderroste intervju-samlingen «OmVeje», og i 2010 «Geniet - Lars von Triers liv, film og fobier».
 
I de siste årene har han også laget podcaster for Politiken. På kurset fletter han sammen sin erfaring som historieforteller på trykk og sine nyere erfaringer med podcast. 
Du får anledning til å lese et par av Nils Thorsens intervjuer før kurset. 

KURSAVGIFT:

Medlemmer* kr6 550/ andre kr 8 550.
*Forutsetter at du er kvalifisert til medlemskap i en norsk presseorganisasjon.

PRAKTISK INFO:

Opphold dekkes av deltaker, Reise etter IJs regler for reisestøtteI Fredrikstad har vi hotellavtaler til rabatterte priser. Du må kontakte hotellet direkte for å få avtalt pris. 

KURSLEDER:

Asgeir Olden 02
 
Asgeir Olden har ansvaret for de fleste av IJs skrive- og språkkurs. Han reiser også mye rundt og holder kurs i redaksjoner eller har gjennomganger av aviser, nettsteder og magasiner. Olden har arbeidet i norsk presse i tretti år, stort sett i ulike redaktørstillinger, blant annet i Sunnmørsposten, Bergens Tidende, Dag og Tid og Nynorsk Pressekontor. Han har skrevet ni bøker, og er erklært språknerd. 
 

Fredrikstad 13. til 14. juni FULLT

Søk om plass: Wow! Tre utsøkte fortellere


FULLT