Meny

Kom i gang med datajournalistikk

Kursleder(e): Hanne Løvik
Dette er kurset for dem som ikke helt hvor de skal begynne, men som ønsker å gjøre noe mer enn bare å liste opp tall i tekstene sine.
datajournalistikk_unsplash
Foto: Unsplash.com
“Kursholder var flink og delte av sin erfaring og kunnskap på en god måte. Jeg lærte nye ting. Kurset viste meg at det finnes gode verktøy som kan brukes når man skal presentere tall og statistikk.”

Kursdeltaker

På kurset skal vi ikke dykke dypt ned i regneark, databaser eller koding, men gi deg det grunnlaget du trenger for å komme i gang. Eksempler som er hentet fra faktiske data som er relevante for din bedrift gjør kurset svært matnyttig, og gjør dere i stand til å kunne presentere grafer, kart, grafikk og tidslinjer.
 
Kurset kan tilpasses de verktøyene dere allerede har bestemt dere for å bruke, eventuelt kan dere få en innføring i flere.

Kursleder, Hanne Løvik, er fagmedarbeider ved Institutt for Journalistikk. Hun er utdannet journalist med erfaring fra ABC Nyheter. Hanne er spesialist i digital journalistikk, med særlig fokus på sosiale medier, datajournalistikk og visualisering av data.

PRAKTISK INFORMASJON

IJ gjennomfører skreddersydde kurs og kompetanseopplegg internt i bedriften, både fysisk og digitalt.  Vi holder alt fra en inspirerende sesjon på 1-3 timer, til et dyptgående flerdagers workshop med flere gode øvelser. 

Antall deltakere: Avhenger av kurset.
Krav til utstyr: Kursdeltakere må ha datamaskin og nettilgang.
Kursleder: Hanne Løvik, epost: hl@ij.no, mobil: 992 23 281.

Ta kontakt med oss så ser vi på en løsning sammen.  

Be om tilbud 

Ønsker du at vi holder dette kurset i din bedrift?
Vi hjelper deg å tilrettelegge.

Ta kontakt for pristilbud.

E-post: lana.dzabic@ij.no
Mobil: 473 03 006