Meny

Nettkurs: Det store fortellekurset

Kursleder: Asgeir Olden
Antall leksjoner: 50
Har du sett andre lage fine fortellinger som både blir lest og snakket om og har lyst til å gjøre det samme selv? Da bør du kikke på «Det store fortellekurset».
Journalistiske fortellinger fenger. De blir lest, og de blir lest lenge. Men det må være en fortelling. Det er derfor dette kurset heter «Det store fortellekurset» og ikke «Det store reportasjekurset». Reportasjer kan være så mangt, mens fortellinger har en tydelig oppbygging og dramaturgi, inneholder bestemte elementer og har et språk som skiller seg tydelig fra hverdagsspråket. Oppskriften på hvordan du gjør alt dette har vi samlet i en kurspakke som består av sju enkeltkurs. Tenker du på å skrive en lang journalistisk fortelling, er dette kurset for deg. 


«Det store fortellekurset» inneholder i alt 50 videoleksjoner og går gjennom:

•      Titler og anslag: Her går vi gjennom noen nøkkelelementer i hvordan du kommer i gang med fortellingen din. Vi ser på titler, introer og flere typer anslag.

•      Scener og beskrivelser: To av nøkkelelementene i journalistiske fortellinger er scener og beskrivelser. Scener skaper handling og framdrift, beskrivelsene trenger du til å skildre personer, steder og miljøer. Her finner du mange gode eksempler og oppskrifter på hvordan du skal gjøre akkurat det.

•      Dramaturgi og oppbygging: Dramaturgiske modeller kan nok være til hjelp når du skal skrive en journalistisk fortelling, men du må alltid lage din egen. Det er sjelden virkeligheten lar seg støpe inn i en forutbestemt form. Dette kurset gir deg råd om hvordan du bygger opp historien din og hvilke elementer du skal ha med.

•      Slik tegner du personer: I nesten alle journalistiske fortellinger er det en hovedperson og et antall andre folk. På dette kurset lærer du hvordan du kan beskrive personer slik at leserne føler at de kjenner dem. Da er kanskje ikke klesdrakt og mimikk det viktigste.

•      Bruk alle sansene: Journalister er veldig flinke til å bruke ørene, men vi har flere sanser som kan komme til nytte. Dette er et kurs om hvordan du kan legge inn lyd, lukt, smak, synsinntrykk og berøring i fortellingene dine. Det kan gi historien din ekstra dimensjoner og leserne flere og mer varierte opplevelser.

•      De språklige bildene: Variert og spennende språk gir leserne lyst til å fortsette. Vi har et utall metoder for å skape språklige bilder og overraskelser. Dette kurset dreier seg om språkets kraft.


PASSER FOR

Alle som ønsker å lage gode journalistiske fortellinger som blir godt lest.

ANTALL LEKSJONER

Kurset har 50 leksjoner, med instruktive videoer. 

PRIS

Kr 5750 (inkl. MVA) pr. deltaker.  


PRAKTISK INFO

Når du melder deg på et nettkurs, vil du få tilsendt brukernavn og (midlertidig) passord, samt lenke til siden for å logge på. Du vil da ha tilgang til kurset i tre måneder. I denne perioden står du fritt til å ta leksjoner når det måtte passe deg.

Dette kurset er også tilgjengelig som bedriftkurs med:
•      Livesesjoner pluss nettkurs
•      Livesesjoner, coaching og nettkurs
•      Livesesjoner, nettkurs og innleveringer med evaluering
•      Nettkurs pluss oppgaver med evaluering

KURSLEDER(E)

Asgeir Olden
 
Videoopptak og redigering: Leif Arne Danielsen

BESTILL KURSET TIL DIN BEDRIFT

Ta kontakt, og du får et pristilbud avhengig av hvor mange deltakere det er i redaksjonen.

BESTILL KURSET TIL DEG SELV

 

Ved å sende bestillingen har jeg godtatt personvernerklæringen

Send