Meny

Nettkurs: Nyhetsspråket

Antall leksjoner: 22
Du har snakket med kilder, lest dokumenter og gravd i arkiver og statistikker. Nå skal saken skrives. Dette er et kurs om hvordan du gjør akkurat det. 
Har du noen gang hoppet av en nyhetssak fordi den er tungt skrevet, inneholder ubegripelige ord eller rett og slett er dønn kjedelig? Da er du ikke alene. Nyhetsspråket skal være lett tilgjengelig og presist, men det er ingen grunn til at det skal være banalt eller kjedelig. 
 
På dette kurset går vi systematisk gjennom hvordan du bruker språket i nyhetssaker. Vi ser på hvordan nyhetssaker er bygget opp, hvordan du velger vinkel og hvordan du bruker sitater, faktarammer, ord og tall. Så ser vi på nyhetssetningene og hvordan du kan bruke substantiver, verb og adjektiver. Vi vier mye plass til titler, mellomtitler og ingresser, og under hvert punkt legger vi vekt på hvordan du kan variere uttrykket ditt. 
 
Til sammen skal du være godt skodd for å skrive nyhetssaker etter dette kurset. 

ANTALL LEKSJONER

Kurset har 22 leksjoner, med instruktive videoer.

PRIS

Kr 4500 (inkl. MVA) pr. deltaker.  

PRAKTISK INFO

Når du melder deg på et nettkurs, vil du få tilsendt brukernavn og (midlertidig) passord, samt lenke til siden for å logge på. Du vil da ha tilgang til kurset i tre måneder. I denne perioden står du fritt til å ta leksjoner når det måtte passe deg.

KURSLEDER(E)

Asgeir Olden
 

Videoopptak og redigering: Leif Arne Danielsen

BESTILL KURSET TIL DIN BEDRIFT

Ta kontakt, og du får et pristilbud avhengig av hvor mange deltakere det er i redaksjonen.

BESTILL KURSET TIL DEG SELV

 

Ved å sende bestillingen har jeg godtatt personvernerklæringen

Send