Meny

Nettkurs: Presseetikk på 1-2-3

Antall leksjoner: 6
Presseetikken er det som skiller journalistikken fra bloggere, sosiale medier, politisk propaganda og kommersiell informasjon. Kurset bruker virkelige eksempler, og har intervjuer med journalister og redaktører som har gått på en smell i PFU.
Vi journalister er forpliktet til å opptre etisk: Sjekke at det vi formidler er sant, sørge for at flere kommer til orde, ta hensyn til de vi omtaler og så videre.

Men det gjør vi ikke alltid: Hver gang Pressens Faglige Utvalg har møte, blir noen felt for brudd på etikkreglene i Vær Varsom-plakaten.  

I dette kurset lærer du om de viktigste punktene i presseetikken, og de mediene oftest synder mot. Kurset bruker virkelige eksempler, og har intervjuer med journalister og redaktører som har gått på en smell i PFU.

Målet er at du skal lære å tenke deg om, og bli en tryggere journalist som vet hvor grensene går på de mest utsatte stedene.  

Kurset passer for alle journalister og redaktører, men også for journaliststudenter og alle som ønsker å lære om presseetikk.

Norsk Presseforbund har bidratt med eksempler og synspunkter, og styret for START-opplæringen med finansieringen.

Antall leksjoner

Kurset har 6 leksjoner, med instruktive videoer.

Pris

Kr 2000 (inkl. MVA) pr. deltaker. 
Egne avtaler for grupper. 

Kursleder(E)

Trygve Aas Olsen
 

Videoopptak og redigering: Leif Arne Danielsen

BESTILL KURSET TIL DIN BEDRIFT

Ta kontakt, og du får et pristilbud avhengig av hvor mange deltakere det er i redaksjonen.

BESTILL KURSET TIL DEG SELV

 

 

 

Ved å sende bestillingen har jeg godtatt personvernerklæringen

Send