Meny

Nettkurs: Presseetikk på 1-2-3

Antall leksjoner: 6
Presseetikken er det som skiller journalistikken fra bloggere, sosiale medier, politisk propaganda og kommersiell informasjon. Kurset bruker virkelige eksempler, og har intervjuer med journalister og redaktører som har gått på en smell i PFU.
Vi journalister er forpliktet til å opptre etisk: Sjekke at det vi formidler er sant, sørge for at flere kommer til orde, ta hensyn til de vi omtaler og så videre.

Men det gjør vi ikke alltid: Hver gang Pressens Faglige Utvalg har møte, blir noen felt for brudd på etikkreglene i Vær Varsom-plakaten.  

I dette kurset lærer du om de viktigste punktene i presseetikken, og de mediene oftest synder mot. Kurset bruker virkelige eksempler, og har intervjuer med journalister og redaktører som har gått på en smell i PFU. I tillegg får du fire ekstra leksjoner som tar for seg de siste endringene i Vær Varsomplakaten. 

Målet er at du skal lære å tenke deg om, og bli en tryggere journalist som vet hvor grensene går på de mest utsatte stedene.  

Kurset passer for alle journalister og redaktører, men også for journaliststudenter og alle som ønsker å lære om presseetikk. Er du på utkikk etter et kurs for flere i bedriften (bedriftskurs), og som hovedsaklig tar for seg de nyeste endringene i Vær Varsom-plakaten, så anbefaler vi at du tar en tit på dette kurset: Den nye Vær Varsom-plakaten

Norsk Presseforbund har bidratt med eksempler og synspunkter, og styret for START-opplæringen med finansieringen.

Antall leksjoner

Kurset har 6 + 4 leksjoner, med instruktive videoer.

Pris

Kr 2000 (inkl. MVA) pr. deltaker. 

PRAKTISK INFO

Når du melder deg på et nettkurs, vil du få tilsendt brukernavn og (midlertidig) passord, samt lenke til siden for å logge på. Du vil da ha tilgang til kurset i ett år. I denne perioden står du fritt til å ta leksjoner når det måtte passe deg. Etter at du har fått tilgang fra oss, kan du laste ned appen som heter «IJ e-læring», hvor du enkelt får tilgang til kursene dine.

Kursleder(E)

Trygve Aas Olsen
 

Videoopptak og redigering: Leif Arne Danielsen

BESTILL KURSET TIL DIN BEDRIFT

Ta kontakt, og du får et pristilbud avhengig av hvor mange deltakere det er i redaksjonen.

BESTILL KURSET TIL DEG SELV

 

Ved å sende bestillingen har jeg godtatt personvernerklæringen

Send