Meny
Du er her:

START-kurs

 

unike bransjetilbud

START

START er et tilbud til redaksjonelle medarbeidere uten formell journalistutdanning. Kurset skal bevisstgjøre deltakerne på journalistrollen og sette dem bedre i stand til å beherske journalistfaget.

Kurset gjennomføres i samarbeid med Høgskulen i Volda og gir, på visse vilkår, rett til å ta eksamen. Bestått eksamen gir 30 studiepoeng.

START 50 har sin første samling 29. oktober - 2. november 2018.

les mer om start >>


ReSTART

Dette er kurset for erfarne medarbeidere som vil bli digitale.
Etter å ha gjennomgått ReSTART skal deltakerne kunne gå rett inn i nettredaksjonen og jobbe like effektivt som internett-generasjonen. Da holder det ikke bare med teoretisk forståelse. Kurset vil derfor legge stor vekt på det praktiske. Deltakerne skal lære det digitale håndverket, bli fortrolige med teknologi og terminologi.

1. samling 11. - 14. juni 2018
2. samling 03. - 06. september 2018
3. samling 24. - 26. september 2018 

LES MER OM RESTART>>

 

START GRAVEJOURNALISTIKK
START gravejournalistikk er et grunnkurs, for deg som vil lære deg å grave opp egne saker. SKUP-vinnere og noen av de beste graverne i Norge stiller opp på START gravejournalistikk 2018, for å gjøre deg til en bedre undersøkende journalist.

1. samling 22. - 25. oktober 2018
2. samling 21. - 23. november 2018

Les mer om START Gravejournalistikk>>

 

START FORSKNINGSJOURNALISTIKK 

Dette er et innføringskurs i journalistikk om forskning. Kurset viser deg hvordan du kan finne fram i den akademiske jungelen, hvor du kan finne de gode ideene og de beste kildene, hvordan du kan dekke fagfelt du ikke kan og stille kritiske spørsmål til de smarteste ekspertene i landet. 
Forelesere: Marianne Nordahl, Leif Welhaven, Nina Kristiansen, Anne Lise Stranden, Bjørnar Kjensli, Ida Kvittingen, Jorun Gaarder, Bård Amundsen, Guro Tarjem, Lasse Biørnstad, Eivind Lauritsen, Arnfinn Christensen og Asgeir Olden.

Kurset går over fire dager i Fredrikstad, fra 17. – 20 september 2018.
Før og etter kurset får du oppfølging og veiledning i et digitalt kursrom. 

LES MER OM START FORSKNINGSJOURNALISTIKK>>