Meny

Restart

 

RESTART

er et nytt tilbud i START-programmet.

Dette er kurset for medarbeidere som vil lære mer om digital journalistikk, hvordan internett har endret journalistiske arbeidsmetoder, hvordan journalistens samfunnsrolle påvirkes av at alle kan publisere og hvordan den etiske og juridiske årvåkenheten må skjerpes når du en dag blir frontsjef og ansvarlig for publiseringen. 

Etter å ha gjennomgått ReSTART skal deltakerne kunne gå rett inn i nettredaksjonen og jobbe like effektivt som internett-generasjonen. Da holder det ikke bare med teoretisk forståelse. Kurset vil derfor legge stor vekt på det praktiske. Deltakerne skal lære det digitale håndverket, bli fortrolige med tekonologi og terminilogi.

På ReSTART lærer deltakerne digitale søkemetoder, ny teknikk - for eksempel journalistisk bruk av smarttelefon - datavisualisering og andre digitale fortellerteknikker, bruk av sosiale medier til research og publisering og hvordan nettsaker vinkles og skrives. 

Kurset går over tre samlinger, og det blir hjemmeoppgaver mellom hver samling. Kurslederne er de beste IJ har å by på, sammen med innleide forelesere med spesialkompetanse.

Samling A: 12. - 15. september:
Du lærer hvordan nettjournalistikk stiller ekstra krav til juridisk årvåkenhet, og hvordan du kan finne det du leter etter på Google, Facebook og i databaser på nettet. Du lærer også hvordan du selv kan lage en god video med telefonen som eneste arbeidsverktøy.

Samling B: 24. - 27. oktober:
Video, tekst, bilde og grafikk smelter sammen på nettet. Du lærer hvordan du kan visualisere og presentere de gode sakene slik at du når ut til et større publikum. Gjennom praktiske øvelser lærer du hvordan du selv kan lage grafikker, diagrammer og tidslinjer.

Samling C: 05. - 07. desember:
Du lærer om trender, økonomi og nye produkter, og hvordan skrive slik at både leserne og Google legger merke til saken. Du blir også invitert til to meget spennende og relevante bedriftsbesøk i Oslo siste dagen av kurset.

Kriterier for opptak

Kurset er et tilbud til dags- og ukepressejournalister som er medlemmer i NJ og ansatt i en MBL-bedrift som innbetaler til Opplysnings- og utviklingsfondet. 
Frilansere kan få støtte av Fristup til deltagelse. 
Dersom det er ledige plasser på kurset kan også redaksjonelle medarbeidere som ikke omfattes av ordningen delta.*

Kursavgift

Kursavgiften for medlemmer er 6000 kr for alle tre samlinger inkl. reise- og oppholdsutgifter.

* Kursavgiften for øvrige kursdeltakere (ikke-medlemmer) er 37000 kr.

For mer informasjon:
Markedskoordinator Lana Dzabic, e-post: lana.dzabic(at)ij.no , mobil 473 03 006
Kursleder Leif Arne Danielsen, e-post leif.danielsen(at)ij.no, mobil 913 45 156