Meny

Nettkurs: Excel og Google regneark for journalister

Antall leksjoner: 19
Når du graver, må du ha skikkelig verktøy. Og regneark er graveredskap for journalister. Dette er et grunnkurs, det krever ingen forkunnskaper.
Noen ganger trenger du hjelp til å se hva som er størst og minst, hvor saken ligger. Tenk at du har en liste over alle trafikkulykker i ti kommuner de siste 40 årene – med alle detaljer – og vil finne fram til de ti alvorligste.
 
Slike lister kan du få av Statens Vegvesen, som regneark, og det tar ikke mange minuttene å redusere noen tusen trafikkhendelser til en liste med de ti verste dødsulykkene. På dette kurset lærer du å gjøre nettopp dette. 

Du lærer å skrive i regneark, og utføre enkle regneoppgaver. Du lærer også å laste ned regneark fra databaser og registre, og sortere og filtrere store datamengder - slik at du finner det du leter etter. 

Kurset kommer i to versjoner: Én for deg som har programmet Excel installert på datamaskinen din, og én for deg som ikke har det – da bruker du Google regneark.

ANTALL LEKSJONER

Kurset har 19 korte leksjoner, med instruktive videoer.

Pris

Kr 3500 (inkl. MVA) pr. deltaker. 

 

PRAKTISK INFO

Praktisk info Når du melder deg på et nettkurs, vil du få tilsendt brukernavn og (midlertidig) passord, samt lenke til siden for å logge på. Du vil da ha tilgang til kurset i ett år. I denne perioden står du fritt til å ta leksjoner når det måtte passe deg.

KURSLEDER(E)

Trygve Aas Olsen
 

Videoopptak og redigering: Leif Arne Danielsen

BESTILL KURSET TIL DIN BEDRIFT

Ta kontakt, og du får et pristilbud avhengig av hvor mange deltakere det er i redaksjonen.

BESTILL KURSET TIL DEG SELV

 

Ved å sende bestillingen har jeg godtatt personvernerklæringen

Send