Meny

Nettkurs: Knekk et regnskap

Antall leksjoner: 11
Skal du skrive om en bedrift, må du kunne forstå regnskapet. Det gjør du etter dette kurset.

Redsel for tall og regnskaper har stoppet mange gode journalister fra å forfølge de skikkelig gode sakene. For hva er nedskrivninger? Og hvor mye tjener egentlig eierne av bedriftene?

Dette, og mye mer, lærer du på dette kurset. Du lærer å forstå tallene og teksten i et regnskap. Etter kurset er du kvitt tallangsten – hvis den plaget deg – og du er en bedre journalist.

Kurset har korte leksjoner, og en liten quiz etter hver leksjon for at du skal huske det du har lært.

ANTALL LEKSJONER

Kurset har 11 leksjoner, med korte og instruktive videoer.

Leksjon 1: Slik er et regnskap satt opp
Regnskap forteller mer enn om det ble overskudd eller underskudd. Skal du forstå hvordan det går med en bedrift, må du lese balansen og notene også.

Leksjon 2: Driftsinntekter og -kostnader
Driftsregnskapet viser hvordan foretakets kjernevirksomhet – produksjon og salg av varer og tjenester – går. Ganske enkelt, men litt vanskelig også.

Leksjon 3: Avskrivning og nedskrivning
Avskrivninger og nedskrivninger er litt vanskelig. Men når du skjønner hva det er, er det ikke så vanskelig likevel. Etter denne leksjonen skjønner du det.

Leksjon 4: Finansinntekter og -kostnader
Finansinntekter og -kostnader kommer ikke fra produksjon og salg av varer og tjenester, men fra bankrenter, investeringer og andre pengeplasseringer.

Leksjon 5: Over- og underskudd og utbytte
Når resultatregnskapet summeres opp, ser vi resultatet av årets virksomhet. Og når året er over, kan eierne bestemme hva pengene som er igjen skal brukes til.

Leksjon 6: Eiendeler 
Balanseregnskapet viser hva foretaket eier og hvor mye gjeld det har. Eiendeler kan være så mangt: Hus, båter, maskiner, penger i banken, varemerker og mye mer.

Leksjon 7: Gjeld
Gjeld er ikke bare banklån. Foretakets ubetalte regninger må også regnes med. Er det lurt å ha gjeld, eller best å være gjeldfri? Det spørsmålet har mer enn ett svar.

Leksjon 8: Egenkapital
Hvis et foretak har eiendeler for ti millioner og ni millioner i gjeld, har det en egenkapitalandel på ti prosent. Såpass bør det være. Egenkapital gir sikkerhet for lån og dårlige tider.

Leksjon 9: Noter, årsmelding og revisjon
Notene og årsmeldingen gir utfyllende forklaringer til regnskapstallene. Svært ofte er det her hemmelighetene og de spennende nyhetene om foretaket ligger.

Leksjon 10: Konserner, mødre og døtre
Hva er et morselskap, hva er et datterselskap og hvorfor er det så viktig at du vet forskjellen på et konsernregnskap og morselskapets regnskap? Det lærer du her.

Leksjon 11: Brønnøysund og Børsen
Brønnøysundregistrene og Oslo Børs er der du får mest informasjon om regnskap og andre nyheter om norske bedrifter. Og der får du det gratis.

PRIS

Kr 4000 (inkl. MVA) pr. deltaker. 

PRAKTISK INFO

Når du melder deg på et nettkurs, vil du få tilsendt brukernavn og (midlertidig) passord, samt lenke til siden for å logge på. Du vil da ha tilgang til kurset i ett år. I denne perioden står du fritt til å ta leksjoner når det måtte passe deg.

KURSLEDER(E)

Trygve Aas Olsen
 
Videoopptak og redigering: Leif Arne Danielsen

BESTILL KURSET TIL DIN BEDRIFT

Ta kontakt, og du får et pristilbud avhengig av hvor mange deltakere det er i redaksjonen.

BESTILL KURSET TIL DEG SELV

 

Ved å sende bestillingen har jeg godtatt personvernerklæringen

Send