Meny

Bli en bedre mobilfotograf

Kursleder(e): Jan Johannessen
Det beste kameraet du kan ha, er det kameraet du har med deg. Det er uansett ikke kameraet som tar bildene dine. Det er det du som gjør. Evnen til å ta gode bilder handler om å kunne se motivet, fange lyset og at bildene er en del av den journalistiske formidlingen. Det tekniske skal ikke være et hinder, men noe man mestrer uten å tenke på det. Mobiltelefonens kamera har mange muligheter. På dette kurset lærer du det som er det viktigste for at du skal kunne fokusere helt på innholdet.
mobilfoto
Foto: Unsplash

Kurset er delt i to digitale sesjoner.  Under den første digitale samlingen tar vi for oss mulighetene med mobilkameraet og utfordringer og hvordan man løser de, før vi går videre til selve det journalistiske innholdet: Hvordan ta gode bilder.

Når del én er ferdig øver du på det vi har vært igjennom på egen hånd frem til neste samling. Før samling to sender kursdeltagerne inn resultatet fra den daglige jobbingen og tar opp utfordringer og problemstillinger man møter på i øvingsperioden. Under samling to går vi igjennom alle utfordringene og problemstillingene i plenum. Bildene man har sendt inn blir presentert og vi går igjennom bildene

Du lærer: 

  • Mobilkameraets begrensninger og muligheter: Mobilkameraets automatikk er fantastisk og gjør mye av den tekniske jobben for deg, men det er du som ser motivet og tar bildene. Hvordan utnytte automatikken og mobilkameraets lille formfaktor til din fordel.
  • Se lyset: Å fotografere handler om å fange lys slik at bildene dine formidler det du ønsker. Lys er så mye og ulike lyskilder har ulike utfordringer og muligheter.
  • Komponere bildet: Slik skaper du bedre komposisjon, som fanger betrakterens oppmerksomhet og gjør at bildene blir lettere å «lese».
  • Fotografere mennesker: Hvordan får du bedre bilder av menneskene du fotograferer
  • Aktive bilder: Norske aviser er full av statiske bilder av kildene som er intervjuet. Hvordan få mer aktive bilder av intervjuobjektet når man er alene på jobb, med mobiltelefonen som kamera.
  • Slik redigerer du bildene dine: I app-butikken vrimler det av ulike verktøy som skal hjelpe deg med å etterbehandle bildene. Vi tar for oss én av de som både er enkel å bruke, men har avansert funksjonalitet.

PASSER FOR:

Dette kurset passer for alle som ønsker å bli en bedre mobilfotograf. 

KRAV TIL UTSTYR OG PROGRAMMER:

Du må ha en pc med tilgang til internett og en mobiltelefon med kamera. Påloggingsinformasjon til zoom får du sammen med programmet i forkant av kurset. 

KURSAVGIFT:

Hvis du er medlem av eller kvalifisert til medlemskap i en norsk presseorganisasjon:
Kr 4 900,-
For andre deltakere:
Kr 6 900,-

Kursleder: 

jan_johannessen_farge
Jan Johannessen har jobbet som fotojournalist for norske og internasjonale mediehus i over tretti år, og vunnet en rekke priser for bildehistoriene sine. Han har tidligere vært en av flere primus motorer for Dokfestivalen i Fredrikstad. Han mener det er det journalistiske innholdet og ikke det tekniske utstyret som er viktig i arbeidet med visuell journalistikk, og bruker selv flittig mobilkameraet når han fotograferer. I dag driver han selskapet Never Ending Story som leverer tjenester innen film, foto og visuell rådgivning og kursvirksomhet.
Digitalt 10. til 24. mai kr. 4900*,-

Søk om plass: Bli en bedre mobilfotograf

 

Ved å sende bestillingen har jeg godtatt personvernerklæringen