IJs podkast:

JOURNALISTISK PÅFYLL #

Få et avbrekk fra hverdagen og få samtidig litt journalistisk påfyll. I denne podkasten fra IJ finner du mange interessante episoder spesielt utviklet for deg i mediebransjen.

I podkastserien "Slik jobber jeg" tar Øystein Lie deg med inn i livene til noen av landets beste journalister, hvor de forteller om sitt engasjement og arbeid. Samtalene i podkasten gir et dypt innblikk i hva som driver de forskjellige journalistene, der de deler sine tanker bak hvordan de jobber.

Øystein Lie (f. 1970) er en frilansreporter, forfatter og fotograf som holder til på Frosta i Trøndelag. Lie har de siste årene levert reportasjer til flere aviser og magasinet, hovedsakelig DN Lørdag og D2.

Du finner oss der du lytter til podkast: ACAST, SPOTIFYAPPLE PODCASTS 

Alle episodene:  #

(i synkende rekkefølge)

Slik jobber jeg: Joachim Førsund

Joachim Førsund er journalist, forfatter og en som har laget flere podkastserier - blant annet om Orderud-saken, Ari Behns død og Christine Koths kamp mot kreftsykdom - men også den noe overraskende perlen om den menneskeskye og bestselgende artisten Håkon Banken.

Slik jobber jeg: Øystein Milli

Øystein Milli er krimsjef i VG. Det er han som kommenterer de store sakene, det være seg når det har skjedd et drap, et ran, kidnapping eller noe annet muffins. Selv om Milli i en årrekke har jobbet i VG, er det kanskje mange som husker ham mest som programleder i tv-serien "Gåten Orderud" på NRK.

Slik jobber jeg: Maria Berg Reinertsen

Maria Berg Reinertsen jobber både som journalist og kommentator i Morgenbladet. Det gjør hun til en hybrid. Den som kan litt om faget, altså journalistikk, vet at det tradisjonelt har vært - og fortsatt er - er skarpt skille mellom de som skriver kommentarer og de som jobber som journalist og skriver reportasjer og nyheter.

Slik jobber jeg: Kristoffer Rønneberg

Kristoffer Rønneberg er utenriksreporter i Aftenposten, tidligere stasjonert i Kina og USA. En del kjenner ham som stemmen i aktualitetspodkasten "Forklart", og nå er han programleder i en annen podkast fra Aftenposten - "Jeg var der" - som handler om journalister som forteller om da de havnet i verdensbegivenhetens sentrum.

Slik jobber jeg: Nina Kristiansen

Nina Kristiansen har vært redaktør i forskning.no i femten år, og har varslet at hun gir seg som sjef for å kunne skrive igjen. Vi har tatt en prat med henne om forskningsjournalistikk, om å gå fra det vanskelige til det enkle - men gud forby - ikke banale.

Slik jobber jeg: Leif Welhaven

Leif Welhaven er sportskommentator i VG, med fortid som sportsjournalist. Welhaven liker forresten dårlig ordet "sport" i begrepene "sportsjournalist" og "sportskommentator". Hvorfor han vil disse to sammensatte ordene til livs, får du vite i denne podkasten.

Slik jobber jeg: Gøran Skaalmo

Gøran Skaalmo er gravejournalist i Dagens Næringsliv. Han har vunnet SKUP-prisen for undersøkende journalistikk tre ganger, i tillegg til å ha vært DNs korrespondent i USA. I podkasten får vi et gløtt inn hvordan han jobber, og ikke minst hvordan han får tall og transaksjoner til å bli fortalt på best mulig vis.

Slik jobber jeg: Karianne Steinsland

Karianne Steinsland ble i desember i fjor konstituert som ansvarlig redaktør i Asker og Bærum Budstikke etter å ha jobbet nyhetsredaktør i samme mediehus. Denne gangen snakker vi altså med ei som spiller en sentral rolle i en mindre redaksjon med alle de store ulvene ved seg.

Slik jobber jeg: Aslak Bonde

Aslak Bonde har jobbet som politisk nyhetsjournalist i Aftenposten. I 2002 ble han frilanser, og begynte å skrive politiske analyser, blant annet i Morgenbladet. Hva forskjellen er på politiske analyser og politiske kommentarer, snakker Bonde om i denne podkasten. Med fortid som politisk reporter, vil denne podkasten gi et skarpt blikk i det politiske Norge.

Slik jobber jeg: Sveinung Uddu Ystad

Sveinung Uddu Ystad har jobbet som foto- og videojournalist i Dagbladet i en årrekke. Han har drevet med opplæring i mobilvideo for journalister og organisasjoner. Etter å ha jobbet frilans i en del år, er han i dag frontsjef i Trønder-Avisa. Han forteller hvordan han lager video ved hjelp av det som er for hånden - mobilen.

Slik jobber jeg: Trude Lorentzen

Trude Lorentzen har markert seg som en sterk og original stemme i norsk featurejournalistikk gjennom en årrekke. Hun er vinner av Den store journalistprisen, NTBs språkpris og European digital media awards, samt utmerkelse fra Fortellerprisen. Hun er for tiden i Dybde- og digital historiefortellingsgruppa i NRK.

Slik jobber jeg: Mona Grivi Norman

Mona Grivi Norman har jobbet i VG siden 2007, blant annet som nyhetsjournalist og stringer i Tyskland. De siste fem årene har hun jobbet med undersøkende journalistikk i VGs Dagsorden-avdeling. Hun har de siste årene bidratt til flere store graveprosjekter som Tvangsprotokollene, Våpen-avsløringen og Tolga-saken. Hun har blant annet vunnet Skup-prisen, to Skup-diplomer og Den store journalistprisen.

Slik jobber jeg: Kari Hesthamar

Hesthamar har ledet radiodokumentaravdelingen i NRK, i tillegg til å selv å ha laget flere prisbelønte radiodokumentarer. Mest kjent er hun kanskje for dokumentaren "So long Marianne", som handler om Marianne Ihlen som hadde et forhold til musikeren og dikteren Leonard Cohen. Hesthamar har også å jobbet som reporter i dokumentarmagasinet "Vårt lille land" på TV2, og hatt ansvar for podkastsatsningen i NRK. I dag jobber hun frilans i Svarttrost Produksjoner, som lager radiohistorier.

Slik jobber jeg: Svein Tore Bergstuen

Svein Tore Bergestuen er kommunikasjonsrådgiver, forfatter og foredragsholder. Som 21-åring begynte Bergestuen som journalist i TV2, og har siden blant annet vært programleder i Kanal24 og for aktualitetsmagasinet Sytten Tretti på P4, jobbet som nyhetsredaktør i NyTid og sittet i TVNorges ledergruppe som kommunikajonsdirektør. Bergestuen var politisk rådgiver for Aps nestleder Hadia Tajik i ett år, og har siden jobbet som tilbyr rådgivning gjennom eget selskap.

Vil du lage din egen podkast? Kom på kurs hos oss: #

Se alle kurs