Skreddersøm bedrift

Trenger din avdeling eller redaksjon kurs og kompetanseheving? Eller bare litt inspirasjon? Da er Skreddersøm bedrift det rette for dere. Vi lager gjerne et opplegg tilpasset deres behov.

Visste du at IJ kan komme til din jobb? Alle våre kurs og fagområder kan tilpasses ulike redaksjoners behov og ønsker. Du kan plukke emner eller temaer fra vår kursmeny eller vi kan jobbe sammen om å finne riktig opplegg, nivå og kursledere. 

I tillegg til Skreddersøm bedriftkurs, tilbyr vi STYRK - redaksjonen, et kompetanseverktøy og tilpasset årsjul for din bedrift. Les mer om Styrk Redaksjonen her.  

Noen ganger er det ikke nødvendigvis et helt kompetanseløft som trengs, men kanskje bare et faglig oppfriskende foredrag til en samling dere skal ha? Eller så kan vi også kombinere fysisk læring med nettkurs vi allerede tilbyr.

Ta kontakt med oss - så finner vi den riktige løsningen for dere!

Sjekk ut alle Skreddersøm - kursene våre her >>

Bli inspirert av våre kursledere og deres fagfelt: #

Henrik Brattli Vold

AI/FAKTA/VERIFISERING - Vold har særlig kompetanse innen verifisering/faktasjekk, AI for redaksjoner, samt hjelp til digitalisering og effektiv redaksjonell produksjon. Han kan også skreddersy opplegg som passer din redaksjon eller avdeling. 

Kursholder Henrik Vold har bakgrunn som journalist innen ulike områder som kultur, vitenskap, helse og gravesaker, og har jobbet for ledende norske mediebedrifter som Nettavisen, ABC Nyheter og NRK. 

Agnes Walton

KLIMA - Walton kan bistå din bedrift med klima- og vitenskapsformidling, faktasjekk i klima- og miljøsaker, research, dataanalyse, visuelle narrativ, opinionsjournalistikk og politikk og samfunn i USA.

Kursholder Agnes Walton er journalist og videoprodusent, og har en mastergrad i miljøvitenskap. Hun var tidligere seniorreporter for New York Times Opinion, og har produsert nyhets-TV for klimadesken til VICE/HBO.

Ståle de Lange Kofoed

GRAVING/ AI/ REASEARCH - Kofoed kan bistå din bedrift med innovasjon i redaksjonen, digital research og informasjonsinnhenting i åpne kilder, smartere nettsøk eller det aller siste innen søk og informasjonsinnhenting, graving i hverdagen og undersøkende journalistikk. Han kan hjelpe deg med nettlesertilleggene som gjør deg til en mer effektiv gravejournalist. Han kan også skreddersy opplegg slik at det passer din redaksjon eller avdeling.

Ståle de Lange Kofoed er ekspert i digital research og informasjonsinnhenting i åpne kilder. Han har også ulike spesialkurs innen nisjer og aktuelle tema. Ståle har dessuten solid erfaring med undersøkende journalistikk og innovasjon i redaksjonen. Hvert år holder han Skups Graveskole sammen med Skup.

Siri Skaalmo

STYRK/KOMPETANSEHEVING - Skaalmo kan bistå din bedrift med medarbeiderutvikling og kompetanseheving

Siri Skaalmo er en erfaren og kompetent leder som kan hjelpe medieaktører og organisasjoner med å utvikle sine journalistiske ferdigheter og prestere bedre i sitt arbeid. Som kontaktperson for IJ kan hun bidra til å skreddersy kursopplegg og kompetanseprogrammer, og tilby verdifulle foredrag og seminarer om journalistikk, teknologi og medieutvikling.

Trygve Aas Olsen

SPRÅK/ RESEARCH/ ØKONOMI/ETIKK - Olsen kan bidra inn i din redaksjon med effektivt nyhetsspråk, research og kildekritikk, redaksjonell ledelse og strategi, nettjournalistikk, presseetikk og medieregulering, økonomi, statistikk og regnskap, kritisk kulturjournalistikk, hvordan skrive kommentarer eller kronikker og forskningsformidling. Aas skreddersyr gjerne opplegg som passer din redaksjon eller avdeling.

Trygve Aas Olsen er en erfaren journalist, redaktør og medieleder. Han hjelper redaksjoner og mediefolk med effektivt nyhetsspråk, presseetikk, økonomi- og kulturjournalistikk, research og redaksjonell ledelse. Trygve er også faglig ansvarlig for IJs START-kurs.

Leif Arne Danielsen

FOTO/VIDEO/AI VERKTØY- Bruk av digitale verktøy, inkludert AI, for journalistisk arbeid og digital sikkerhet for journalister. Datastøttet journalistikk og analyse av store datamengder. Fotojournalistikk generelt, med fokus på teknikk, historiefortelling og bildeutforming. Videojournalistikk generelt, med fokus på teknikk, historiefortelling og produksjonsteknikk. Han kan også skreddersy opplegg som passer din redaksjon eller avdeling.

Leif Arne Danielsen er tidligere fotojournalist i avisa Tromsø og har ansvar for IJs kurs i foto og video. I de senere årene har han fokusert på mobiltelefonen som journalistisk verktøy, og har utviklet seg til å bli en ekspert på bilde og videoproduksjon med mobiltelefonen. Leif Arne har også kompetanse på research, bruk av digitale verktøy (som kunstig intelligens), digital sikkerhet og datastøttet journalistikk.

Aulaen i Pressens Hus.

Se våre skreddersydde kurs

Oversikten her kan brukes som en inspirasjon for det opplegget vi kan lage for dere.

Ansatte, samarbeidspartnere og IJ Råd
#

Vi har svært dyktige fagmedarbeidere på IJ, samarbeidspartnere som jevnlig holder kurs for oss og en rekke kontaktpersoner tilknyttet IJ Råd som vi kan koble på de rette oppleggene dersom det skal være behov for det.

Slik jobber vi med kompetanseplaner: #

Se flere saker