Meny

Historiefortelling på video og TV med Torben Schou

Kursleder(e): Torben Schou

Torben Schou tørker tavla helt ren og prøver å komme inn til historien. Den må snakke til hjertet og sansene - enten det er 30 sek. til web eller SoMe, 1,45 til nyhetene, eller kanskje et halvtimes frittstående program. Ellers virker den ikke.

schou-kursusfoto

Jeg har aldri følt meg så inspirert og motivert til å gjøre en bedre jobb som etter dette kurset!


Kursdeltager

"En god nyhed: Den gode historie går aldrig af mode. Aldrig.

Hvor er det fortvivlende, når man står med strålende materiale, har alle billederne og brikkerne, og så kan man ikke sætte dem ordentligt sammen.

Eller: Når man har den fantastiske historie, og så ikke har ideerne og værktøjerne til at folde den ud. Bare rolig. Efter kurset vil du ikke være i tvivl om hva du skal gøre, og hva der virker. Og hvordan din historie pludselig bliver den som alle husker."

Bli med på to inspirerende kursdager med en av Skandinavias mest kreative og alternative storytellere som igjen kommer til Norge! Torben Schou er klar til å gi deg mange gode råd og knep. Etter kurset vil du ikke være i tvil om hva som er elementene i den gode videoen!

I verktøykassen har han med hvordan du fanger de gode bildene, hovedpersonene, overraskelsene, nærbildene og den gode avslutningen. Han snakker også om de «De 10 bud – nå på video» og anmelder videoens ABC. Du får se masse video og fjernsyn og du får like mange knep som tydeliggjør den store forskjellen.

Du lærer:

 • Små video- og tv-triks som kan utgjøre den store forskjellen 
 • Planlegge kule funksjoner, helt ned til den minste detalj
 • Hvordan noen bilder virker bedre enn andre, og betydningen av god lyd
 • Spare tid på research, opptak og redigering 
 • Leke med språket og skrive bedre ”speaks”
 • Å bruke den "tredje dims", et oversett element i medieverden

Slik arbeider vi:

 • Du skal se en masse eksempler på storytelling der virker. Masser. Til gengæld slipper du for powerpoint med kedelige modeller og diagrammer.
 • Du får praktiske øvelser og individuel feedback.
 • Overordnet er meningen med kurset, at du blir så sprængfyldt af ideer, at du ikke kan vente med at komme tilbage på job og vise hvad du kan.

Passer for:

Alle. 

Kursavgift:

Hvis du er medlem av eller kvalifisert til medlemskap i en norsk presseorganisasjon:
Kr. 7 900, -
For andre deltakere: 
Kr. 10 900, - 

Praktisk informasjon: 

 • Opphold dekkes av deltaker, Reise etter IJs regler for reisestøtte
 • Kurset foregår på dansk. 

Kursleder:

En av Skandinavias mest kreative fortellere, Torben Schou fra DR-TV har produsert TV- og videohistorier i nesten 25 år om nyheter, sport, dokumentarer, underholdning, reiser og mye annet. Kanskje kjenner du ham allerede fra mange kurs ved Institutt for journalistikk, hvor han er en av de mest brukte lærerne. Han har rykte på seg for å være en konstruktiv, men også ærlig, trygg og inspirerende trener. 

Ønsker du dette kurset som et bedriftskurs?

Institutt for journalistikk hjelper gjerne deg og din avdeling med å lage lyd og visuell historiefortelling som fungerer. Ta kontakt så ser vi på en løsning sammen. Les mer om bedriftskurs.
Pressens hus 8. til 9. juni kr. 7900*,-

Søk om plass: Historiefortelling på video og TV med Torben Schou

 

Ved å sende bestillingen har jeg godtatt personvernerklæringen