Meny

Kompetanseplan

 

Kompetanseplan

Arbeid med kompetanseheving blir ofte tilfeldig og mangelfull. Når mange redaksjoner nå satser mer på medarbeiderutvikling og skal jobbe strukturert med kompetanse, gjør vi det enkelt for deg å komme i gang. Og lykkes!  
 
På IJ kan du få hjelp til selve kompetanseplanleggingen. Vi jobber også sammen med NJ og MBL med å utvikle gode guider og maler for kompetansekartlegging, som er tilpasset mediebransjen.  

Ta kontakt med oss for å komme i gang!

Hvorfor må du ha en kompetanseplan?

  • Oppdaterte og motiverte medarbeidere er avgjørende for å lykkes med å lage god journalistikk, og med utvikling og endring.
  • Kompetente medarbeidere får større arbeidsglede.
  • Ledere er pålagt å utvikle medarbeidernes kompetanse og oppgjøret mellom MBL og NJ i 2022 ble det avtalt at alle medarbeidere skal ha individuelle kompetanseplaner. 
  • En helhetlig kompetanseplan gir bedre styring, bedre resultater og skaper mer trygghet i organisasjonen enn enkelttiltak.  

Å jobbe med kompetanse er lettere enn du tror, og IJ har både sterke faglige tilbud, rådgivere og digitale ressurser som din redaksjon kan bruke!  Vårt mål er å bidra til å heve kvaliteten på norsk journalistikk, bruk oss gjerne i kompetansearbeidet!  

Har du spørsmål om kompetanseplanlegging? Du kan nå oss på tlf 95 92 27 21e-post, eller ta direkte kontakt med instituttleder Siri Skaalmo.

Se også:

 M24-artikkel: IJ har hjulpet Sunnmørsposten-avisene med kompetanseheving.  Nå vil de tilby det samme til andre mediehus. (+)