Hvordan kan IJ hjelpe deg og din bedrift?

Institutt for journalistikk (IJ) har et bredt utvalg av kurs- og kompetansetilbud. Vi holder kurs, foredrag, har rådgivere og digitale ressurser. Vi skreddersyr læring til avdelinger og redaksjoner. 

Kurs #

På kurs hos IJ får du ny kunnskap som du kan ta med deg rett inn i jobbhverdagen. Du lærer av dyktige og erfarne forelesere og du møter kolleger fra andre redaksjoner og miljøer for verdifull erfaringsutveksling.

Hver vår og høst presenterer vi en kursmeny som inneholder både tradisjonelle kurs som skrivekurs, fotokurs og videokurs og noen kursnyheter hvor vi tar opp aktuelle temaer.

Kursene holdes primært i våre lokaler i Oslo. Noen ganger reiser vi ut til andre byer og holder regionalkurs. Kursene holdes både av egne fagmedarbeidere og gjesteforelesere. Vårt mål er å knytte til oss de beste foreleserne bransjen har å by på.

Alle IJ-kurs blir evaluert av kursdeltakerne slik at vi hele tiden kan gjøre justeringer og forbedringer. Se vårt kursutvalg.

Skreddersøm #

IJ gjennomfører skreddersydde kurs og kompetanseopplegg internt i din redaksjon, både fysisk og digitalt. Bedriftskurs / skreddersydde kurs er en fin og kostnadseffektiv løsning dersom hele eller deler av organisasjonen trenger kompetanseheving i det samme emnet. Vi har erfaring fra både små og store redaksjoner, interne kompetansehevingsprogram i konsern og næringsliv forøvrig.

Kontakt oss for tilbud!

Kompetanseprogram #

Vårt mål er å bidra til å heve kvaliteten på norsk journalistikk! På IJ kan du få hjelp til selve kompetanseplanleggingen. Vi har sammen med NJ og MBL utviklet veiledere og maler for kompetansearbeid, som er tilpasset mediebransjen.

Ta kontakt med oss for å komme i gang!

START #

START er et tilbud til redaksjonelle medarbeidere uten formell journalistutdanning. Målet er å sette deg i bedre stand til å beherske journalistfaget. Dette er et unikt bransjetilbud som går over flere samlinger.

Nettkurs #

Øk kompetansen din akkurat når det passer deg. IJs nettkurs er skreddersydde og tilpasset en ny hverdag. Bedrifter kan også bestille nettkurs for hele redaksjonen. 

Ved kjøp av nettkurs, vil du få tilgang til kurset i tre måneder. I denne perioden står du fritt til å ta leksjoner når det måtte passe deg.

Samarbeidsprosjekt #

IJ leverer kurs til ulike journalistkonferanser og stipendordningen STUP.

Vi samarbeider med andre organisasjoner som SKUP og NONA om enkelte kurstilbud. Vi leverer også kurs i samarbeid med START-ordningen.

Med støtte fra Finansmarkedsfondet har vi flere ganger reist på reportasjetur med norske næringslivsjournalister til land hvor norske bedrifter er representert og må forholde seg til andre forhold enn vi er vant til her hjemme.
Så langt har vi besøkt Singapore, Hong Kong, Myanmar og Brasil, Angola og Sør-Afrika.

I 2017/2018 kjørte vi et prosjekt om undersøkende journalistikk innenfor finans- og næringsliv; børs, bank, korrupsjon og finanskriminalitet.

Med støtte fra Utenriksdepartementet driver vi prosjektet "Frie Medier" som skal bidra til å styrke ytringsfriheten og pressefrihet internasjonalt. Pågående prosjekter har fokus på Midtøsten. Vi samarbeider tett med EJN (Ethical Journalism Network) på disse prosjektene.

Avtaledokumenter skal gjøres tilgjengelig etter §14 Transparency:

Grant Agreement between The Norwegian Ministry of Foreign Affairs and The Norwegian Institute of Journalism regarding IJ and EJN Free media and ethical journalism


IJ EJN agreement Generell conditions part II 2017


IJ EJN agreement Procurement provisions part III 2017

IJ Råd #

IJ Råd er en del av Institutt for journalistikk (IJ). IJ har et nettverk av egne fagmedarbeidere og en gruppe eksterne rådgivere knyttet til IJ. Gjennom dette nettverket tilbyr  IJ Råd tjenester utover de tradisjonelle kursene.