92,5 % trenger påfyll for å holde seg motivert i jobben

Derfor er det lurt å satse på kompetanse!

Publisert: 11. januar 2021

Gode journalister og medieledere – tusen takk for at dere satser på kompetanse! Det er lurt. Vi får stadig tilbakemeldinger fra dere om at å komme på kurs og få utvikle seg, er viktig for å holde ut under pandemien. At det bygger kultur å ha felles læring sammen med kollegaer, at det gjør godt å treffe folk fra andre redaksjoner og ikke minst hever det kvaliteten på journalistikken at vi utvikler oss!

I en undersøkelse IJ har utført svarer 92,5 prosent at de trenger faglig påfyll for å holde seg motivert i jobben sin. Vi er derfor veldig glade for at så mange brukte IJ i 2021. Og vi merker at dere bruker starten på et nytt år til å legge planer for læring og utvikling, enten for deg selv, eller for redaksjonen din i 2022. Her er litt av det vi på IJ har planer om:

Kurs hos IJ og digitalt
Pandemi eller ei, vi har mange kurs både fysisk og digitalt innen klassisk journalistisk metode og nisjer. Podkast, skriving og språk, innsyn, datajournalistikk, Instagram-bootcamp, regnskap for journalister, Graveskolen med SKUP og ikke minst START-kursene, for å nevne noen.

Se våre neste kurs: #

Se alle kurs

Kurs og kompetanse i din redaksjon
Noe av det dere gjorde mest av i 2021 var å invitere IJ inn til eget hus. Noen tok med redaksjonen til Pressens hus i Oslo og fikk skreddersydde kurs i nye omgivelser.

Akkurat nå jobber vi med å lage skreddersydde kompetanseopplegg for 2022 i tett samarbeid med flere redaksjoner og mediehus som satser på å sette kompetanse i system. Ta gjerne kontakt hvis du har planer om det samme. I tillegg til egne ressurser har vi et bredt nettverk i Norge og internasjonalt, og kan sette opp kurs, foredrag, bedriftsbesøk, reiser og kompetanseprogrammer. Se kontaktinfo nederst i artikkelen.

Les mer om bedriftskurs her, og husk at vi også kan skreddersy etter behov!
Se også våre foredrag her.

Nettkurs – on demand
Amedia og TV2 er blant de som har begynt å abonnere på nettkurs fra IJ. Det er en super måte å få små drypp av læring inn i hverdagen. Ferdiginnspilte nettkurs og live digitale kurs i kombinasjon med å møtes fysisk, er noe av det mest populære nå.

Se alle nettkursene her.

Nye satsninger
Nå som IJ er i Oslo, nærmere større deler av mediebransjen, kan vi også gjøre mye som vi ikke hadde anledning til i Fredrikstad. Vi planlegger flere delings-sesjoner på Pressens hus der dere i bransjen kan lære av hverandre. Vi samarbeider med Presseforbundet / PFU om etikk-kurs, vi samarbeider med Fagpressen om Podkastkurs i studioene på huset. Og vi planlegger flere satsninger sammen med Pressens hus og de andre aktørene der, hvor dere kan komme inn og få kaffe, læring, inspirasjon og nettverking. Når slikt er mulig igjen.

Institutt for Journalistikk (IJ) har som mål å bidra til å øke kvaliteten på norsk journalistikk. Og skal vi tro dere i bransjen, så lykkes vi med det. Iallefall sier godt over 90% av dere som har vært på kurs at dere vil anbefale IJ til kollegaer.

Bruk oss, vi er her for dere!

Siri Skaalmo
Siri Skaalmo brenner for kompetanse.

Ta gjerne kontakt med daglig leder Siri Skaalmo hvis du ønsker samarbeid med IJ om kompetanseprogram eller strategisk planlegging, eller med kurskoordinator Janne Jacobsen dersom du har spørsmål om konkrete kurs og kompetansetilbud.