23 kurs du kan ta på IJ

Takk for alt dere ville lære ifjor (imponerende!) - og velkommen tilbake på IJ i 2024!

Tekst: Siri Skaalmo
Publisert: 05. januar 2024

Godt nytt år, kjære kollegaer i mediebransjen! 

Takk for alt dere ville lære ifjor (imponerende!) - og velkommen tilbake på IJ i 2024!

Mye står på spill for journalistikken og det oppleves viktigere enn noen gang at mediene lykkes. Det klarer vi ved å bli enda bedre på det vi gjør! IJs mål er å bidra til å øke kvaliteten på norsk journalistikk, det skal vi jobbe hardt for i år også.

Det blir kurs og kompetanse innen alt fra skriving, formidling, research, innsyn og etikk til podkast, nettjournalistikk, fotokurs og videoproduksjon. Og selvsagt kunstig intelligens.

Ifjor var IJ flere ganger i Silicon Valley og London for å forstå AI-utviklingen for mediene. Vi reiste på gravekollektivet Bellingcats treningsleir for å tilegne oss det ypperste innen gravemetodikken Osint. I høst måtte vi sette opp flere ekstra runder av det populære intro-kurset til Chat-GPT og AI. Januar kickstarter med et fulltegnet «Bruk AI i research»-kurs, men fortvil ikke - det kommer flere! Alle våre AI kurs kan du se her.

Vi har den siste tiden knyttet til oss enda flere av de aller dyktigste i bransjen som kursledere og fylt vårens kompetansemeny med nye og spennende kurs. Vi har ansatt Agnes Walton, ekspert på klimajournalistikk og videoproduksjonfra New York Times, og vi har lyttet til innspill fra dere i mediene når vi har planlagt året. Vi håper dere finner mye av interesse! 

Sjekk gjerne ut vårens varierte kurs-meny her og finn noe du kan bli enda litt bedre på i 2024. Er du leder, husk at vi kan komme til redaksjonen / avdelingen din. Kontakt meg gjerne for innspill eller en prat om kompetanse!

Å utvikle oss selv og journalistikken er noe av det smarteste vi gjør fremover, håper vi ses!

Vennlig hilsen,
Siri Skaalmo