Guro Istad skal lede Pressens Hus

Pressens hus får en solid, kreativ og driftig leder med 20 års erfaring fra mediebransjen når Guro Istad tiltrer som Daglig leder.

Publisert: 08. april 2021

Siri Skaalmo, leder for Institutt for Journalistikk og Guro Istad, leder for Pressens Hus. Foto: IJ.

- Vi lette etter gull, og jeg har sjeldent opplevd at en kandidat får så mange lovord fra bransjekollegaer rundt i landet, sier Siri Skaalmo, leder for Institutt for Journalistikk, som er organisasjonen som ansetter og har ansvar for den daglige ledelsen av huset.

Guro Istad (43) er nordlending, har det meste av sin journalistkarriere på Vestlandet og bor nå i hovedstaden. Hun har jobbet som journalist, reportasjeleder og nyhetsleder kultur med erfaring fra både BA, BT og VG, og har vært prosjektleder for Oslo Media House. Nå er hun redaktør i Kitchen reklamebyrå. Hun har også arrangementserfaring fra ulike hold og synger Opera!

Helt ny stilling #

På tross av en intervjuprosess som har foregått på Teams er det allerede utvekslet både ideer, planer og visjoner for hva rollen som daglig leder på Pressens hus skal fylles med. Stillingen er naturlig nok helt ny, og noe av det som lokket mange av de nær 30 søkerne var muligheten til å være med å forme Pressens hus fra start.

- Jeg er ydmyk overfor oppgaven jeg har foran meg, og ser frem til vi fyller huset med masse godt, interessant og lærerikt innhold. Vi skal lage et Pressens hus som pressefolk og medieinteresserte i hele landet føler seg hjemme i. Det gleder jeg meg voldsomt til å ta fatt på, sier Guro Istad.

I Skippergata 24 i Oslo jobbes det nå iherdig for å klargjøre to bygårder til innflytting for 11 medieorganisasjoner i det som blir Pressens hus.

Store amibisjoner #

- Vi har store ambisjoner for Pressens hus. Istads kombinasjon av redaksjonell og kommersiell erfaring er perfekt for å nå våre mål, sier en fornøyd leder av styringsgruppen Mads Storvik, som til daglig er sjefredaktør og administrerende direktør i NTB, Pressens hus største medieorganisasjon.

Planen for huset er nemlig at det skal bli mye mer enn en kontoradresse for mediefolk.

- Her skal vi diskutere journalistikk og samfunnsspørsmål, vi skal både lære og le - og vi vil invitere bransjen, lesere, lyttere og seere inn til både fag og fjas. Det er en merkedag når vi nå også har fått en dedikert person til å lede og koordinere Pressens hus for medieorganisasjonene og for publikum, sier Skaalmo.

Istad tiltrer 1. august. Hun blir ansatt ved Institutt for Journalistikk, som har fått en sentral rolle på Pressens hus, og vil holde til i 1. etasje der det meste av husets åpne arrangementer vil skje.


OM PRESSENS HUS
Pressens hus skal være destinasjon og samlingssted for kunnskap og debatt om journalistikk og medier, og ha et tilbud som er åpent og tilgjengelig for publikum, mediefolk og beslutningstakere i hele landet. Pressens hus har som visjon å styrke journalistikkens stilling i samfunnet.

To bevaringsverdige bygårder nær Oslo S blir moderne kontorlokaler for rundt 220 ansatte og vil ha fasiliteter som rommer scener, podkast-studio, møterom, kurslokaler, arrangementslokaler, tapas-restaurant, kaffebar, sosiale soner og også noen kontorplasser for drop-in-jobbing.

Dette er organisasjonene som står bak Pressens hus: NTB, Norsk Presseforbund, Norsk Redaktørforening, Mediebedriftenes Landsforening (MBL), Faktisk.no, SKUP, Landslaget for lokalaviser (LLA), Fagpressen, Norsk Lokalradioforbund, Norsk Journalistlag og Institutt for journalistikk (IJ).

For spørsmål om stillingen kontakt leder ved Institutt for journalistikk:

Siri Skaalmo
siri.skaalmo@ij.no
+47 93256338

Guro Istad
+47 90590159

Se hva som skjer på Pressens hus

Pressens hus er hele landets samlingssted for kunnskap og debatt om journalistikk og medier.