Her er IJs nye fagmedarbeider

Henrik Vold er ansatt som fagmedarbeider på IJ. Les mer om hva han skal jobbe med. 

Tekst: Institutt for journalistikk
Publisert: 13. april 2023


Vold kom sist fra stillingen som utviklingsredaktør i Khrono. Han var i 2022 sentral i Faktisk Verifiserbar og jobbet med frikildeetteretning og verifisering. Han har bakgrunn som journalist i Nettavisen, ABC Nyheter og NRK, hvor han jobbet med alt fra gravesaker til kultur- og underholdning, viten- og forskningsstoff og helse. Vold har dessuten hatt utviklingsroller i NRK Sport og vaktsjef-, prosjektleder- og lederstillinger, som i NRK Kompetanse med ansvar for nettopplæringen i hele NRK.

- Jeg er brennende opptatt av å hjelpe folk med å forstå og å lykkes. IJ står sentralt når den store bredden av norske medieorganisasjoner skal tilpasse seg den teknologiske virkeligheten vi lever i. Da IJ søkte etter nye medarbeidere visste jeg at vi ville være en perfekt match, sier Vold.

IJ-leder Siri Skaalmo er svært fornøyd med ansettelsen. 

- Med Henrik Vold får vi en allsidig og faglig sterk medarbeider med erfaring fra små aviser, store mediekonsern og fagpresse. Han har en sjeldent sterk lidenskap for utvikling og kompetanse - det skal mediebransjen få nyte godt av fremover, sier en fornøyd IJ-leder, Siri Skaalmo.

Vold vil holde kurs innen flere fagområder. Han skal hjelpe små og store redaksjoner med digitalisering, kompetanseprogrammer og effektiv redaksjonell produksjon, samt undervise i avansert research, Osint og verifisering. Vold vil dessuten med sin bakgrunn bidra til å styrke IJ på sport og digitale fortellerteknikker. Kunstig intelligens (AI) og mulighetene det gir er også sentrale områder for bransjen og IJ fremover: 

- Journalistikken står overfor et nytt skifte med mulighetene (og truslene) som ligger i teknologi. AI-bølgen kan minne om da internett og smartelefonen kom, og journalister og redaktører må henge med. Vold har gjennom hele sin karriere vist en unik evne til å lære seg nye ting og dele kunnskapen videre. Vi er veldig glade for å ha Henrik med på laget i en periode med stort utviklingsbehov for journalister, medieledere og andre redaksjonelt ansatte, sier Skaalmo.

Som en aldri så liten bonus er Vold også en dreven quizmaster og vil holde fast Pressequiz i baren Prensa på Pressens hus. Henrik Vold starter i jobben før sommeren.

Det er første gang siden 2018 IJ ansetter på fagsiden.   

Ta gjerne kontakt direkte med Henrik for en prat om kurs og kompetanse! 
henrik.vold@ij.no