Ny daglig leder på Pressens hus

Shilan Ghadani (35) er ansatt som daglig leder for Pressens hus. 

Tekst: Siri Skaalmo
Publisert: 05. juli 2023

Foto: Terje Bendiksby / NTB

Hun kommer fra stillingen som daglig leder for Tromsø Sentrum as. Her har hun vist solid evne til å skape aktivitet, vekst og utvikling i en hel by. Nå er hun klar for Oslo og Pressens hus.

-Vi gleder oss til å jobbe med Shilan Ghadani og har latt oss imponere av hennes gjennomføringskraft og evne til å få ulike aktører til å samarbeide om felles mål. Hun har den viktige kombinasjonen av å være «hands on» og samtidig sterk strategisk, sier styreleder i Pressens hus, Per Brikt Olsen.

Ghadani har bakgrunn fra forsvaret hvor hun var i fem år som befal og logisitikkansvarlig. I sin rolle i Tromsø Sentrum as har hun vært en viktig pådriver for vekst og vitalitet i Tromsø by gjennom eventer, samarbeid, prosjekter, merkevarebygging og byutvikling.

-Det er med stor glede jeg tar over stillingen som daglig leder i Pressens hus – en perle av de sjeldne i Oslo sentrum. Jeg ser fram til å få være en del av husets utvikling og skape en myldrende møteplass for bransjen og byen, sier Ghadani.

Pressens hus har siden åpningen for to år siden blitt et kjært sted for mediefolk og har fostret prosjekter som Faktisk Verifiserbar, Nobel-uken for journalistikk og et nytt nettverk innen media og kunstig intelligens (MAI-nettverket).

Den nyrenoverte bygården har vunnet en rekke arkitekturpriser og har åpne fasiliteter som scener, podkast-studio, møterom, kurslokaler, arrangementslokaler, restaurant, bar, sosiale soner og kontorplasser for drop-in-jobbing. Bygget ligger bare minutter unna Oslo S og er også arbeidsplass for 220 ansatte i 11 medieorganisasjoner. Ambisjonen er at flere fra både pressen og publikum skal oppleve Pressens hus som et sted de kan bruke og oppsøke faglig og sosialt.

-Med Shilan Ghadani har vi fått en leder med gründeregenskapene Pressens hus trenger. Vi er fortsatt i en tidlig fase med å utvikle lokalene og visjonen om å være et samlingsted for kunnskap og debatt om medier og journalistikk, sier en fornøyd daglig leder på IJ, Siri Skaalmo.

Shilan Ghadani tiltrer i høst og Mai Simonsen ved Institutt for Journalistikk (IJ) vil fungere som daglig leder inntil videre. Stillingen er tilknyttet IJ, som har ansvaret for daglig ledelse av Pressens hus.

Shilan Ghadani, ny leder av Pressens hus. Bak fra venstre: Siri Skaalmo, Per Brikt Olsen og Elin Flodberghagen. Foto: Terje Bendiksby / NTB