Pressens Hus søker daglig leder

Til våren åpner Pressens hus midt i Oslo sentrum. Her skal 11 medieorganisasjoner ha sin arbeidsplass under samme tak. Ikke nok med det, vi har ambisjoner om å fylle huset med debatter, foredrag, kurs og arrangementer som gjør at mange flere kommer innom!

Publisert: 09. februar 2021

Skisse av fasaden til Pressens hus.

Nå leter vi etter en daglig leder til Pressens hus. Daglig leder får en operativ rolle og ansvar for å utvikle huset til et sted som blir hyppig brukt av både journalister, mediefolk og andre samfunnsinteresserte, enten man er i Oslo eller deltar digitalt. Du får ansvar for å lage og markedsføre et spennende og aktuelt program og sette opp gode, faglige arrangementer, debatter og andre eventer. 

Vi ser etter deg som trives med å være «hands on» og kan ta det praktiske ansvaret for å utarbeide og koordinere aktivitetene etter en plan og også være bindeledd for husets leietakere, som selv vil ha mange egne arrangementer på huset. Vi ønsker å nå ut til hele Norge med streaming fra det som skjer på huset, så noe teknisk kunnskap er også en fordel.

En annen viktig del av jobben er å ha god kontakt med mediebransjen og andre relevante aktører som kan komme med ideer og innspill til Pressens hus – eller selv ønsker å benytte seg av husets mange fasiliteter til egne samlinger og arrangementer.

Om Pressens hus: #

Pressens hus skal være destinasjon og samlingssted for kunnskap og debatt om journalistikk og medier, og ha et tilbud som er åpent og tilgjengelig for publikum, mediefolk og beslutningstakere i hele landet. Pressens hus har som visjon å styrke journalistikkens stilling i samfunnet.

To nyrennoverte, bevaringsverdige bygårder nær Oslo S blir både moderne kontorlokaler for rundt 220 ansatte og med fasiliteter som rommer scener, podkast-studio, møterom, kurslokaler, arrangementslokaler, tapas-restaurant, kaffebar og også noen kontorplasser for drop-in-jobbing.

Vi tror du har noen av følgende egenskaper: #

 • Erfaring med å arrangere eventer og faglig innhold på fysiske og digitale møteplasser
 • Kunnskap om mediebransjen og vite hva som til enhver tid er interessante og relevante tema og debatter
 • Gjerne redaksjonell erfaring eller har jobbet tett på redaksjonelle miljøer
 • Et strategisk hode kombinert med utviklingslyst og «hands on» gjennomføringsevne
 • Strukturert og god til å legge opp til gode administrative rutiner, samt lede alt fra kreative prosesser til forhandlinger
 • Gode kommunikasjonsevner både muntlig, skriftlig og evne til å skape oppmerksomhet om tematikk og hendelser, samt gjerne sosiale medier-kompetanse
 • Oppdatert på tekniske løsninger knyttet til arrangementer og samhandling
 • Et utpreget nettverkshode som samarbeider med ressurser på huset og i resten av bransjen, partnere og leverandører
 • Trigges av å bidra til mer åpenhet, kunnskap og diskusjon rundt medier og samfunnsutvikling.

Vi kan tilby: #

 • En sentral rolle i norsk mediebransje
 • En jobb med mening, der visjonen er å styrke journalistikken
 • En nyopprettet stilling som du selv kan være med på å forme og utvikle
 • Splitter nye lokaler midt i Oslo sentrum
 • Gode lønns- og pensjonsbetingelser
 • Fri pc/Mac, mobil og medieabonnementer
 • Flott kantine med sunt og variert kosthold


Daglig leder blir ansatt ved Institutt for Journalistikk (IJ), som vil holde til i første etasje på Pressens hus og har fått et særskilt ansvar for å levere daglig ledelse til sammenslutningen Pressens hus. Stillingen rapporterer til leder for IJ og til styret i Pressens hus.

Dette er organisasjonene som flytter inn i Pressens hus: NTB, Norsk Presseforbund, Norsk Redaktørforening, Mediebedriftenes Landsforening (MBL), Faktisk.no, SKUP, Landslaget for lokalaviser (LLA), Fagpressen, Norsk Lokalradioforbund, Norsk Journalistlag og Institutt for journalistikk (IJ).

Informasjon om stillingen:
Stillingstype: Fast
Arbeidssted: Oslo

Kontaktinfo:

Siri Skaalmo, siri.skaalmo@ij.no, 93256338

Søknadsfrist: 25.02.2021

SØK HER #

Våre neste kurs på Pressens Hus: #

Se flere kurs