Tre nye kursperler på IJs høstmeny

Som leder for IJ er det befriende å slippe høstens kursprogram ut av sekken. Programmet er i stadig utvikling og begynner nå å ta form.

Tekst: Siri Skaalmo
Publisert: 16. juni 2023

Vi vil som vanlig tilby IJs klassiske kurs innen graving, podkast, video, skriving og
journalistisk metode på Pressens hus i Oslo. I tillegg står digitaliseringshjelp på agendaen og denne høsten lanserer vi flere nye kurs.

Jeg vil gjerne trekke frem følgende tre kursperler:

I oktober blir det klimaseminar med Agnes Bridge Walton fra NY Times. Ferske undersøkelser fra Faktisk.no og Schibsted peker på et behov for mer og bedre klimajournalistikk. IJ tilbyr flere klimakurs i høst, men først ut er seminaret før klimatoppmøtet, der også klima- og miljøminister Espen Barth Eide kommer.

I midten av oktober er det kurs i hvitvasking, skatteflukt, krypto og korrupsjon i en digital verden. Bli med til finanssenteret London City og på ulike «følg pengene»-seminarer på Pressens hus. Prosjektet er støttet av Finansmarkedsfondet og dermed kan vi tilby en rekke gratis og billige kurs for norske journalister fremover. Følg med!

Og til slutt må jeg slå et slag for våre nye AI-kurs. AI-bølgen er her: Trygg, smart og god bruk av AI for journalister. Forstå og tren på verktøyene som kan gi bedre journalistikk, og alltid med etikken sentralt. Du kan også bli med på AI-studietur.

Mange av kursene har allerede begynt å fylle seg opp. Vi håper å se deg på IJ-kurs i høst!

Hilsen Siri, daglig leder ved Institutt for journalistikk.

Se hele høstens kursoversikt her