Meny
Du er her:

IJ-KURS

På IJ-kursene får du ny kunnskap som du kan ta med deg rett inn i jobbhverdagen. Du lærer av dyktige og erfarne forelesere og du møter kolleger fra andre redaksjoner og miljøer for verdifull erfaringsutveksling. 

Les mer om IJ - kurs
"Å lære av forelesere som driver sine egne podkaster, og praktisk arbeid i studio gav stort utbytte"

Deltaker på "Lær å lage podkast som virker" - vår 2019

 
KURS
Sted Dato Pris  
 • Videojournalist med IPhone

  Kursleder(e): Gunnar Grønlund og Andreas Sundby
  På dette kurset tar vi iPhone på alvor som produksjonsverktøy for stills og video. Lær å ta gode bilder, filme, redigere og publisere direkte fra din iPhone. 
  Fredrikstad 24. til 25. april kr. 6550*,-
 • Bli en innsynsjeger på to dager

  Kursleder(e): Tarjei Leer-Salvesen
  I dette kurset får du en liten dose innsynsregler, masse gode teknikker for søk etter dokumenter, og en del tips til organisering av researchen. Du lærer å beherske verktøyene som sikrer deg gode skriftlige kilder. Du lærer om eInnsyn, Innsyn.no, offentlighetsloven, miljøinformasjonsloven og hvordan du ber om innsyn i det som ikke finnes i postjournalen.
  Fredrikstad 25. til 26. april FULLT Få varsel
 • Kursnyhet: Krim i Skandinavia

  Kursleder(e): Joakim Palmkvist, Bjørnar Tommelstad, Louise Dalsgaard, Mette Albæk, Ola Haram, Ståle de Lange Kofoed mf.
  Kriminalitet følger ikke landegrenser. Handlinger utenfor loven i Sverige eller Danmark kan gi direkte eller indirekte følger lokalt og nasjonalt i Norge. Noen sakskompleks er felles, og kriminelle bander stopper ikke sin virksomhet ved Svinesund. Gjennom tre praktiske kursdager i Malmö lærer du hvordan noen av de beste krimjournalistene i Norge, Sverige og Danmark arbeider med saker, dokumenter, rekruttering og bearbeiding av kilder og mye mer. Politiet i Malmø forteller om hva vi står overfor av kriminalitet ved porten til Skandinavia.
  Malmø 13. til 15. mai kr. 8550*,-
 • Kursnyhet! Kultur på 1-2-3!

  Kursleder(e): Hilde Marstrander

  Det er ikke alltid så enkelt å skrive om kunst og kultur, når man får en stram deadline og kanskje vanligvis skriver bredt om nyhetsstoff. Kutt i redaksjonene har ført til at det stilles stadig høyere krav til fleksibilitet hos journalister og skribenter. Men finnes det noen trylleformular for hvordan man skal skrive godt om kunst og kultur, uten å ha en spesialisert bakgrunn innenfor fagene? Vi mener det, og har laget dette kurset for nettopp deg.

  Fredrikstad 14. til 15. mai kr. 6550*,-
 • Kursnyhet! I sporene etter Serial: Slik lager du historiefortellende podkast

  Kursleder(e): Kjetil Saugestad, Sindre Leganger og Hanne Løvik
  Siden Serial fanget en hel verden med sin fortelling der vi fulgte der vi fulgte reporterne uke for uke mens de forsøkte å finne ut hva som faktisk skjedde i en gammel mordsak så har det vært en fest for podkast-lyttere. Men hva skal til for å nettopp fange lytterne? Hvordan bygger du opp en historie slik at det blir spennende? Og hvordan får du folk til å fortelle på en måte som skaper bilder i hodene til lytterne?
  Oslo 14. til 15. mai FULLT Få varsel
 • Kursnyhet! Ta kontroll i sosiale medier – med kun en smarttelefon

  Kursleder(e): Caroline Scott (UK) og Ståle de Lange Kofoed
  Smarttelefonen du har i lomma er et glimrende verktøy for å produsere og distribuere innhold på sosiale plattformer. Dette praktiske kurset over to dager kommer til å endre tankesettet ditt rundt SOME-strategi, og du får i tillegg lære hvordan du raskt og enkelt produserer målrettet innhold som driver trafikk til dine sosiale medier-kontoer, og hvilke verktøy som fungerer best. Og du bruker telefonen til å gjøre det.
  Oslo 20. til 21. mai kr. 6550*,-
 • Lær video med mobil

  Kursleder(e): Jon Terje Hellgren Hansen og Leif-Arne Danielsen
  Vil du lage profesjonell video med mobil? Med enkle verktøy vil du raskt være i stand til å fortelle dine egne historier.
  Fredrikstad 20. til 22. mai kr. 7950*,-
 • Kursnyhet! Skriv smart om spill

  Kursleder(e): Martin Bergesen, Vicky Schaubert, Jonas Vikan, Jarle Hrafn Grindhaug, Erik Fossum, Catharina Bøhler og Hanne Løvik
  Nittitre prosent av norske niåringer spiller dataspill. Tre prosent av norske journalister skriver om det. På dette kurset får du innsidetips fra spillere, utviklere og spilljournalister. Du blir en journalist som forstår hva ungdommen holder på med.
  Oslo 28. mai kr. 4450,-
 • Wow! Slik kan du også skrive

  Kursleder(e): Mer info kommer
  På Wow-kurset møter du dyktige skribenter som forteller om hva de gjør og hvordan de gjør det. Vi ser mest på de mer omfattende formatene: portretter, featuresaker og de riktig lange sakene. Her kan du lære hvordan du bygger dem opp, plukker opplysninger og sitater og hvordan scener, beskrivelser og ord kan brukes til å holde fast på leseren – hele vegen gjennom.
  Fredrikstad 13. til 14. juni kr. 6550*,-
 • Lær å lage podkast

  Kursleder(e): Hanne Løvik mf.
  Lær alt om podkast. Hva virker? Hva trenger du av utstyr og lyd? Hvordan spre den til publikum? Hvordan tjene penger på den? Du får selv prøve deg i studio! Det betyr at du kan komme hjem med en start på din nye podkast.
  Oslo 20. til 21. august kr. 6550*,-
 • Innføring i Google Analytics

  Kursleder(e): Lise Fimreite Simensen
  En mengde data er tilgjengelig om leserne dine i gratisverktøyet Google Analytics. Lær hvordan du kan bruke denne innsikten i din arbeidshverdag til å finne idéer til nye saker, og skrive tekster som leserne er interessert i. 
  Oslo 21. august kr. 4450*,-
 • Adobe Premiere Pro - TRINN 1

  Kursleder(e): Jarle Leirpoll
  På dette kurset får du en grundig innføring i redigeringsverktøyet Adobe Premiere Pro. Du får prøvd alt fra klippeteknikk til lydpålegg og rulletekster, og blir i stand til å redigere filmene dine ferdig på egen hånd.
  Fredrikstad 2. til 3. september kr. 6550,-
 • Reportasjeledelse

  Kursleder(e): Tone Grøver og Trygve Aas Olsen
  For mye å gjøre? Vanskelige medarbeidere? Klarer du ikke å skape motivasjon? Konsulent Tone Grøver har hjulpet ledere i 15 år. Trygve Aas Olsen har ledererfaring fra flere redaksjoner. Nå kan du lære å lede av dem. 
  Fredrikstad 3. til 5. september kr. 7950,-
 • Adobe After Effects Trinn 1

  Kursleder(e): Jarle Leirpoll
  I løpet av dette kurset lærer du de grunnleggende funksjonene i After Effects, og blir i stand til å lage enkle Motion Graphics-produksjoner til video ved å kombinere animert tekst, grafiske elementer og videoopptak. 
  Fredrikstad 5. til 6. september kr. 6550*,-
 • Intervjuteknikk: Lenas metode

  Kursleder(e): Lena Storvand
  I jakten på de gode intervjuene må du stille de beste spørsmålene. Men hvilke er egentlig det?
  Kurset i intervjuteknikk gir deg verktøyene du trenger for å få mest ut av intervjuene – enten det er med maktmennesker eller hvermannsen. 
  Fredrikstad 2. til 4. desember kr. 7950*,-