Meny

Dagsseminar: Kampen om Det Hvite Hus

Reiserestriksjoner og en begrenset presidentvalgkamp gjør det vanskelig for norske redaksjoner å dekke kanskje det viktigste amerikanske presidentvalget i moderne historie. Dette dagsseminaret, som finner sted 47 dager før valgdagen, 3. november, oppdaterer deg på de siste politiske strømningene i et polarisert USA, hvordan pressen arbeider opp mot valget, hvordan republikanske motkrefter arbeider for å fjerne Donald Trump, og hvem analysene peker på som den neste amerikanske presidenten. Dette er rett og slett seminaret du bør delta på for å dekke valgkampen best mulig inn mot 3. november!

the-white-house-p6tll3n
Foto: Envato Elements
Trumps tidligere kommuniksjonsrådgiver Anthony "The Mooch" Scaramucci deltar eksklusivt direkte via nett, for å fortelle hvordan han som en del av det republikanske initiativet "The Lincoln Project", arbeider for å plassere demokraten Joe Biden i Det hvite hus de neste fire årene. Journalistene Anne Gearan (Washington Post) og Catherine Lucey (Wall Street Journal) har fast arbeidssted som politiske reportere i Det hvite hus, og gir sine versjoner av hvordan det er å jobbe tett på makten i Washington DC.  I tillegg gir sjefredaktør Kyle Kondik i det meritterte prosjektet "Sabato's Crystal Ball" en helt oppdatert analyse av hvordan situasjonen ser ut akkurat nå i viktige delstater som kan svinge valget - og hans prediksjon av hvem som blir den neste presidenten.

Det blir også et innslag med Versha Sharma (Managing Director og Senior Correspondent i NowThis), som dekker Trump-administrasjon tett, i tillegg til å arbeide med spesialfelter som amerikansk og russisk/ukrainsk politikk. Versha var en av arkitektene bak målretting av innhold mot unge brukere, og NowThis er nå verdens mest sette nyhetsmedium på sosiale medier, og særlig populært blant unge i alderen 18-34 år. Sharma sitter i styret i Online Journalists Association (ONA), og holder jevnlig innlegg på store journalistkonferanser, og som gjesteforeleser på NYU og CUNY i New York.
   
Vi møter norske eksperter, som ambassadør Kåre Aas. Han er akkurat ferdig med nesten 7 år som ambassadør i Washington DC, og har mye innsidekunnskap om politikkens korridorer i den amerikanske hovedstaden, og ikke minst om hva valgresultatet vil bety for norske interesser og politikk framover. Silje Rege Gårdsvoll i Amerikanskpolitikk.no analyserer den politiske situasjonen i USA sett fra Norge, Jon Roth i Democrats Abroad Norway stiller for å fortelle hvorfor han mener de er viktig at Joe Biden blir president de neste fire årene - og ikke minst; så samler vi Gjermund Stenberg Eriksen (serieskaper- og programleder for podcasten "Trump mot verden) og halvt amerikanske Thomaz Seltzer (Trygdekontoret, Turbonegro) til en uhøytidelig samtale om USA og amerikansk politikk, på slutten av seminardagen.

Flere internasjonale og norske foredragsholdere annonseres fortløpende.

Endringer kan forekomme.

DU LÆRER blant annet:

  • Hvilke saker som kan avgjøre den amerikanske valgkampen, og hva de viktigste skillelinjene er
  • Om valget i tall, demografi og statistikk
  • Hvordan noen av de største og viktigste amerikanske mediene arbeider med valgkampstoff opp mot valget

SLIK ARBEIDER VI: 

Samlingen arrangeres som et seminar over én dag. Norske og internasjonale aktører med inngående kjennskap til amerikansk politikk inviteres som foredragsholdere
Internasjonale foreleserne vil trolig hentes inn via digital overføring.

PASSER FOR:

Alle journalister eller redaktører, som er interessert i amerikansk politikk, og som dekker presidentvalget 2020.

KRAV TIL UTSTYR/PROGRAMMER: 

Ingen spesielle krav til utstyr.

KURSAVGIFT:

Kr 4 500,-

PRAKTISK INFO:

Seminaret arrangeres på Bjørvika Konferansesenter i Oslo.

IJ har tilpasset våre kurstilbud til gjeldende smittevernregler. 
Les mer om retningslinjer for smittevernfaglig forsvarlig gjennomføring av kurs hos Institutt for Journalistikk i 2020 her.

KURSLEDERE:

anders-tvegard
Anders Tvegård
har jobbet i NRKs utenriksredaksjon siden 2001. Han var NRKs korrespondent i Washington DC fra 2010-14, og igjen under presidentvalgkampen i 2016. Tvegård har jobbet som journalist i både Det Hvite hus og i Kongressen. Før han startet i NRK i 1998, arbeidet Anders Tvegård blant annet for Radio Grenland, Porsgrunns Dagblad og Varden.

Stale-de-Lange-Kofoed
Ståle de Lange Kofoed er fagmedarbeider ved Institutt for Journalistikk, og har tidligere arbeidet blant annet i VG, TV2 og NTB. Han har fullført en ettårig masterenhet i innovasjon og nyskaping ved BI, og underviser i hvordan mediebedrifter kan lykkes med nyskaping og utnyttelse av ny teknologi. Andre spesialområder inkluderer effektiv nettsøking i søkemotorer, sosiale medier, gravejournalistikk og datavisualisering. Ståle har holdt IJ-kurs på fem kontinenter og er erklært basketballfanatiker! Kofoed har arrangert flere turer til USA for journalister og redaktører ved tidligere presidentvalgkamper.


Søk om plass: Dagsseminar: Kampen om Det Hvite Hus