Meny

Dagsseminar: Kampen om Det Hvite Hus

Kursleder(e): Ståle de Lange Kofoed
Den neste presidenten i USA heter enten Donald Trump eller Joe Biden! Etter de første fire årene med Donald Trump som president, er verdens viktigste stilling igjen «up for grabs» i et særdeles polarisert politisk klima, der påstander om spredning av «fake news» er daglig kost. Hvem klarer å kapitalisere på håndteringen av koronakrisen i USA – og de økonomiske konsekvensene i kjølvannet av den? 
the-white-house-p6tll3n
Foto: Envato Elements
USA er Norges viktigste allierte, og interessen for valget er også skyhøyt i Norge. Hvem tror ekspertene og folket at vinner? Hva er de viktigste kampsakene? Hvor går skillelinjene mellom Demokratene og Republikanerne, og kan USA noen gang igjen «Stand United», eller er splittelsen for dyp? Er du klar til å ta tempen på USAs politiske puls, midt i valgkampens innspurt? 

Vi skal på dette dagsseminaret høre fra både internasjonale og norske aktører med spesialkunnskap om amerikansk politikk, få innsikt i hva de siste meningsmålingene forteller, og hvordan store amerikanske medier dekker innspurten. Anders Tvegård, NRKs tidligere korrespondent i Washington DC, bidrar med sin ekspertise om amerikansk politikk – som kursleder, sammen med IJs Ståle de Lange Kofoed.  

DU LÆRER blant annet:

  • Hvilke saker som kan avgjøre den amerikanske valgkampen, og hva de viktigste skillelinjene er
  • Om valget i tall, demografi og statistikk
  • Hvordan noen av de største og viktigste amerikanske mediene arbeider med valgkampstoff opp mot valget

SLIK ARBEIDER VI: 

Samlingen arrangeres som et seminar over én dag. Norske og internasjonale aktører med inngående kjennskap til amerikansk politikk inviteres som foredragsholdere
Internasjonale foreleserne vil trolig hentes inn via digital overføring.

PASSER FOR:

Alle journalister eller redaktører, som er interessert i amerikansk politikk, og som dekker presidentvalget 2020.

KRAV TIL UTSTYR/PROGRAMMER: 

Ingen spesielle krav til utstyr.

KURSAVGIFT:

Kr 4 500,-

PRAKTISK INFO:

Seminaret arrangeres på Bjørvika Konferansesenter i Oslo.

KURSLEDERE:

anders-tvegard
Anders Tvegård
har jobbet i NRKs utenriksredaksjon siden 2001. Han var NRKs korrespondent i Washington DC fra 2010-14, og igjen under presidentvalgkampen i 2016. Tvegård har jobbet som journalist i både Det Hvite hus og i Kongressen. Før han startet i NRK i 1998, arbeidet Anders Tvegård blant annet for Radio Grenland, Porsgrunns Dagblad og Varden.

Stale-de-Lange-Kofoed
Ståle de Lange Kofoed er fagmedarbeider ved Institutt for Journalistikk, og har tidligere arbeidet blant annet i VG, TV2 og NTB. Han har fullført en ettårig masterenhet i innovasjon og nyskaping ved BI, og underviser i hvordan mediebedrifter kan lykkes med nyskaping og utnyttelse av ny teknologi. Andre spesialområder inkluderer effektiv nettsøking i søkemotorer, sosiale medier, gravejournalistikk og datavisualisering. Ståle har holdt IJ-kurs på fem kontinenter og er erklært basketballfanatiker! Kofoed har arrangert flere turer til USA for journalister og redaktører ved tidligere presidentvalgkamper.


Oslo 17. september kr. 4500,-

Søk om plass: Dagsseminar: Kampen om Det Hvite Hus

 

Ved å sende bestillingen har jeg godtatt personvernerklæringen