Meny

Bli en innsynsjeger på to dager

Du har rett til innsyn i det meste som foregår i stat og kommune. Men du må vite hvor du leter, hva du leter etter og hvordan du gjør det. Det lærer du på to dager med Tarjei Leer Salvesen.  
newspaper-and-a-magnifying-glass-fxkwbvl-1
Foto: Envato Elements
Hyggelig, konkret og svært kunnskapsrik kursholder. Vi fikk gode eksempler på hvordan vi best kan gå fram for å sikre oss innsyn, samt eksempler på hva slags saker som kan komme ut av innsyn. Ganske så praktisert orientert kurs.

Kursdeltaker


Salvesen er blant landets ledende journalister på offentlighet og innsyn.

 

I dette kurset får du en liten dose innsynsregler, masse gode teknikker for søk etter dokumenter, og en del tips til organisering av researchen.

 

Du lærer å beherske verktøyene som sikrer deg gode skriftlige kilder. Du lærer om eInnsyn, Innsyn.no, offentlighetsloven, miljøinformasjonsloven og hvordan du ber om innsyn i det som ikke finnes i postjournalen. Siste del av kurset handler om innsynsmuligheter overfor private virksomheter og i dokumenter du aldri vil finne i en postjournal.


DU LÆRER:

·         Sentrale reglene om offentlig innsyn

·         Gode søketeknikker

·         Hvordan du klager på avslag

·         Hvordan du jobbe raskt og effektivt


 

PASSER FOR:


Alle aktive journalister som av og til trenger informasjon fra offentlige virksomheter. Godt egnet også for studenter og lærere med interesse for feltet.

 

SLIK ARBEIDER VI:


Du får eksempler, oppgaver og tid til å søke selv med sikte på egne saker. Det er en fordel å tenke gjennom en sak du vil jobbe med før kurset, der du ønsker å komme videre med god bruk av skriftlige kilder.


 

KRAV TIL UTSTYR OG PROGRAMMER:


Ta med egen datamaskin.

 


KURSAVGIFT:


Hvis du er medlem av eller kvalifisert til medlemskap i en norsk presseorganisasjon:

Kr 6 700,-

For andre deltakere:

Kr 9 200,-

 


PRAKTISK INFO:


Opphold dekkes av deltaker, Reise etter IJs regler for 
reisestøtte

IJ har tilpasset våre kurstilbud til gjeldende smittevernregler. 
Les mer om retningslinjer for smittevernfaglig forsvarlig gjennomføring av kurs hos Institutt for Journalistikk i 2021 her.

Kursleder:

tarjei-leer-salvesen_web

Tarjei Leer-Salvesen er til daglig journalist i Fædrelandsvennen. Han er også medlem av Pressens offentlighetsutvalg, og står bak nettsiden Innsyn.no. Tidligere har han blant annet jobbet i Klassekampen og NRK Brennpunkt. 

 

Søk om plass: Bli en innsynsjeger på to dager