Meny

Lag god video med mobilen

Kursledere: tom og Jon Terje Hallgren Hansen og Leif Arne Danielsen

Nesten alle kan nå enkelt lage video med mobiltelefonen, men hvordan gjøre den verdt å se, uten å bruke alt for lang tid? Med enkle verktøy og metoder blir du etter dette kurset godt i stand til å formidle historier med mobilen. Du lærer det viktigste om opptaksteknikk, journalistisk historiefortelling og redigering på mobilen.

lag-god-video

Det meste av læringen skjer gjennom praktisk arbeid på telefonen din. Vi trener på enkle teknikker for at den ferdigredigerte videohistorien blir best mulig. Både innholdsmessig og teknisk.

Du får se gode eksempler, lærer metodene for videoproduksjon og vi hjelper deg til å finne din egen stil og sjanger. Det viktigste i dette kurset er du kan lage egne historier som du stolt kan publisere.

Vi lover deg to spennende dager med utfordrende oppgaver, sosialt samvær og intensiv læring. Du får universell kunnskap i visuell historiefortelling; mye av det du lærer danner et godt grunnlag hvis du vil redigere videre på pc eller mac.  

DU LÆRER:

  • Å gjøre opptak
  • Historiefortelling
  • Å redigere ferdig film
  • Intervjuteknikk, kamerateknikk og mikrofonbruk
  • Om de ulike delene en film er satt sammen av
  • Hvordan bygge en historie ved hjelp av sekvenser
  • Visuell fortellerteknikk

KRAV TIL UTSTYR:

  • Smarttelefon. Husk lader og ledig minnekapasitet på telefonen.
  • iMovie redigeringsprogram må lastes ned for iPhone-brukere (App Store)
  • KineMaster Pro redigeringsprogram for Android-brukere

Praktisk info:

Det store flertallet av deltakerne på våre kurs har iPhone. Derfor må vi prioriter å vise iPhone apper i fellesundervisningen. Selv om skjermbildene mellom Android og iPhone er forskjellige, er prinsippene for redigering like. Så er du teknisk trygg på din Android og er vant til å forholde deg til nye apper, er du selvfølgelig hjertelig velkommen på kurset. Er du usikker så ta kontakt med kurslederne.

PASSER FOR:

Alle som ønsker å bli bedre på videoproduksjon. 

KURSAVGIFT:

Hvis du er medlem av eller kvalifisert til medlemskap i en norsk presseorganisasjon:
Kr 6 900, -
For andre deltakere: 
Kr 9 400, - 

Kursledere:

Leif-Arne-Danielsen
Leif Arne Danielsen er fotojournalist med bakgrunn fra avisen Tromsø. Han er ansatt som fagmedarbeider på Institutt for Journalistikk, med ansvar for Instituttets kurs i foto og video. De siste årene har han fokusert på mobiltelefonen som journalistisk verktøy, til bilde og video produksjon. Leif Arne holder også flere kurs i research, bruk av digitale verktøy og datastøttet journalistikk.

jon-terje-hellgren-hansen-liten
Jon Terje Hellgren Hansen 
er fotojournalist med bakgrunn fra Dagbladet, flere lokalaviser og magasiner. Han har vært leder for fotoavdelingen i Dagbladet og driver nå som selvstendig fotograf med både film og stillbilder. Jon Terje har vært tilknyttet IJ siden 2011 og holder jevnlig kurs i både film og foto. 

Ønsker du dette kurset som et bedriftskurs?

Institutt for journalistikk hjelper gjerne deg og din avdeling med å lage lyd og visuell historiefortelling som fungerer. Ta kontakt så ser vi på en løsning sammen. Les mer om bedriftskurs.
Pressens hus 18. til 19. april kr. 6900*,-

Søk om plass: Lag god video med mobilen

 

Ved å sende bestillingen har jeg godtatt personvernerklæringen