Meny

Lag små filmsnutter som fungerer - slik lager du filmene som flyr i sosiale medier

Kursleder(e): Jon Terje Hallgren Hansen og Leif Arne Danielsen

For å lykkes med de korte filmformatene som brukes i sosiale medier må du være en fokusert historieforteller. På noen få sekunder skal du overbevise seerne om at din story er verdt å se. På dette kurset lærer du å produsere videoer som fungerer i de fleste sosiale kanaler. Vi jobber med hvilke historier som fungerer som korte filmer. Hvilke visuelle grep har effekt? Kan grafikk og tekst gjøre filmene dine tydeligere og forsterke historien? Hvilke fortellergrep kan du bruke?

filmsnutter
Foto: Canva

Du får flere praktiske tips og oppgaver som utvikler deg som visuell historieforteller. Vi viser deg de viktigste verktøyene og hjelper deg med den tekniske produksjonen.

Kurset går over to intense dager og er en blanding av undervisning, workshop og individuell coaching.

Som kursledere ønsker vi at du lykkes best mulig når du reiser hjem etter kurset. Derfor vil vi gjerne gi deg en oppfølgingsdag når du har laget noen egne filmer. Hva fungerte godt og hva kan gjøres bedre? Det er også mye læring i å se hva de andre kursdeltakerne har laget. Du bestemmer selv om du ønsker en slik oppfølgingsdag.

Du lærer:

  • Fortellergrep 
  • Hvilke visuelle grep som har best effekt
  • Teknisk produksjon

Krav til utstyr:

Smarttelefon. Husk lader og ledig minnekapasitet på telefonen.

Praktisk informasjon:

Det store flertallet av deltakerne på våre kurs har iPhone. Derfor må vi prioriter å vise iPhone apper i fellesundervisningen. Selv om skjermbildene mellom Android og iPhone er forskjellige, er prinsippene for redigering like. Så er du teknisk trygg på din Android og er vant til å forholde deg til nye apper, er du selvfølgelig hjertelig velkommen på kurset. Er du usikker så ta kontakt med kurslederne.

KURSAVGIFT:

Hvis du er medlem av eller kvalifisert til medlemskap i en norsk presseorganisasjon:
Kr 6 900, -
For andre deltakere: 
Kr 9 400, - 

KURSLEDERE:

Leif-Arne-Danielsen
Leif-Arne Danielsen er fotojournalist med bakgrunn fra avisen Tromsø. Han er ansatt som fagmedarbeider på Institutt for Journalistikk, med ansvar for Instituttets kurs i foto og video. De siste årene har han fokusert på mobiltelefonen som journalistisk verktøy, til bilde og videoproduksjon. Leif Arne holder også flere kurs i research, bruk av digitale verktøy og datastøttet journalistikk.

jon-terje-hellgren-hansen-liten
Jon Terje Hellgren Hansen er fotojournalist med bakgrunn fra Dagbladet, flere lokalaviser og magasiner. Han har vært leder for fotoavdelingen i Dagbladet og driver nå som selvstendig fotograf med både film og stillbilder. Jon Terje har vært tilknyttet IJ siden 2011 og holder jevnlig kurs i både film og foto. 

Ønsker du dette kurset som et bedriftskurs?

Institutt for journalistikk hjelper gjerne deg og din avdeling med å lage lyd og visuell historiefortelling som fungerer. Ta kontakt så ser vi på en løsning sammen. Les mer om bedriftskurs.
Pressens hus 6. til 7. juni kr. 6900*,-

Søk om plass: Lag små filmsnutter som fungerer - slik lager du filmene som flyr i sosiale medier

 

Ved å sende bestillingen har jeg godtatt personvernerklæringen