Meny

Skriv langt og bli lest

Longreads, longforms, singler, langsaker, historier – alt dreier seg om det samme: Lange saker som er bygget opp og skrevet slik at folk forhåpentligvis vil bruke mye tid på dem. Og de gode blir lest. Dette er et kurs om hvordan du lager dem. 
Skriv langt og bli lest
Foto: Unsplash.com
Kurset ga meg god innsikt i hvordan jeg skal gå frem når jeg skriver lengre tekster, og hva som skal til for å holde på lesernes oppmerksomhet.

Kursdeltaker

 
Kurset konsentrerer seg om de lange reportasjene, og hvilke virkemidler du har til rådighet for å gjøre dem spennende å lese. 
 
Helt til sist diskuterer vi deres egne ideer til langsaker. Husk å ha med deg en idé til en sak du har lyst til å skrive. 
 

DU LÆRER:

Om fortellestrukturer, dramaturgi, tema, handling
Tidsskifter, perspektivskifter, temposkifter
Scener og beskrivelser
Dialog, sitater og sitatbruk
Språklige og stilistiske valg
 

SLIK ARBEIDER VI:

Tekstanalyser, forelesninger, skriveøvelser med gjennomgang i plenum, diskusjon og innspill til ideer
 

PASSER FOR:

Alle 
 

KURSAVGIFT:

Hvis du er medlem av eller kvalifisert til medlemskap i en norsk presseorganisasjon:
Kr 10 700, -
For andre deltakere: 
Kr 13 700, - 
 

PRAKTISK INFO:

Opphold dekkes av deltaker, Reise etter IJs regler for reisestøtte.

IJ har tilpasset våre kurstilbud til gjeldende smittevernregler. 
Les mer om retningslinjer for smittevernfaglig forsvarlig gjennomføring av kurs hos Institutt for Journalistikk i 2021 her.

FORELESERE:

Svein Kjølberg har jobbet med featurejournalistikk i VG siden 1993. Han var med å starte magasinet VG Helg, der han var utgavesjef i mer enn 10 år. Han er i dag digital storycoach i VG, med særlig vekt på storytelling i undersøkende journalistikk.

 
Kursleder: 
AsgeirOldenHele
 
Asgeir Olden har ansvaret for de fleste av IJs skrive- og språkkurs. Han reiser også mye rundt og holder kurs i redaksjoner eller har gjennomganger av aviser, nettsteder og magasiner. Olden har arbeidet i norsk presse i tretti år, stort sett i ulike redaktørstillinger, blant annet i Sunnmørsposten, Bergens Tidende, Dag og Tid og Nynorsk Pressekontor. Han har skrevet ni bøker, og er erklært språknerd. 


Søk om plass: Skriv langt og bli lest