Meny
skriv-langt-og-bli-lest-2-2-2-2-2
Foto: Unsplash.com

De mest populære språk- og historiefortellerkursene på IJ nå

Vi får ofte henvendelser fra både journalister og redaksjonsledere som ønsker hjelp til å forbedre språk, skriving og fortellerteknikk.  

Tekst: Siri Skaalmo og Lana Dzabic 
Både fra dem som allerede er veldig gode på det, og vil bli enda bedre. Og fra journalister med annen bakgrunn enn journalistikk. 

- Vi har mange muligheter både digitalt og fysisk for de som vil utvikle seg videre, og vi er glade for å se at mange ønsker både kurs og coaching, sier markedskoordinator Lana Dzabic på IJ.    

Her er noen av de mest populære språk og fortellerteknikk-mulighetene på IJ nå:  

Digitalt

Nettkurs kan tas når og hvor du vil, og hjelper deg både med rettskriving og avanserte fortellerteknikker.  

Kurset tar for seg viktige skriveregler slik at du blir mer effektiv når du skriver, i tillegg til å bli mer bevisst på hvilke skrive- og språkfeil som går igjen i mediene. 

Dette kurset er for deg som vil skrive journalistiske fortellinger som fenger. Du lærer tydelig oppbygging og dramaturgi, og metoder for å skape gode språklige bilder og overraskelser.

I dette kurset går vi systematisk gjennom hvordan du bruker språket i nyhetssaker. Vi ser på blant annet hvordan nyhetssaker er bygget opp, hvordan du velger vinkel og hvordan du bruker sitater, faktarammer, ord og tall.

I dette kurset lærer du å skrive kronikker og debattinnlegg. Kurset baserer seg på funn fra leseforskning og kursleders erfaring som journalist, forfatter og redaktør for kronikk- og debattspalter. 

Alle disse kursene kan kombineres med møter og kurs med kurslederne, eller bare tas som de er - på nettet.  


Bedriftskurs for din redaksjon?

 
Asgeir Olden er stadig vekk rundt hos norske mediehus, bedrifter og organisasjoner med sin unike teft for å lære bort språk-kunsten. 

Ta en kikk på våre bedriftkurs. Du kan plukke emner fra vår kursmeny eller vi kan forsøke å jobbe oss frem til et skreddersydd kursopplegg sammen.


Andre kurs til høsten  

I høst holder Trygve Aas Olsen og Tone Grøver kurs i reportasjeledelse. Skal du inn i en lederstilling, eller har behov for nytenking og faglig påfyll? Da er dette kurset for deg. Les mer og søk her. 

Asgeir Oldens “Skriv langt og bli lest” har to fulle kurs allerede, men sett deg gjerne på venteliste her.    

Har du innspill eller ønsker om språk- og fortellerkurs fra IJ? Ta kontakt med oss.

 

 

 

Siste nytt fra IJ