De mest populære språk- og historiefortellerkursene på IJ nå

Vi får ofte henvendelser fra både journalister og redaksjonsledere som ønsker hjelp til å forbedre språk, skriving og fortellerteknikk.

Tekst: Siri Skaalmo
Publisert: 05. mai 2021

Få påfyll i kursrommet Påfyll på Pressens Hus. Foto: Anita Arntzen

Alle har utbytte av å jobbe med språk og historiefortelling, både de som allerede er gode på det og de som kanskje kommer til journalistikken med en annen bakgrunn.

- Vi har mange muligheter både digitalt og fysisk for de som vil utvikle seg videre, og vi er glade for å se at mange ønsker både kurs og coaching, sier markedskoordinator Lana Dzabic på IJ.

Digitalt

Nettkurs kan tas når og hvor du vil, og hjelper deg både med rettskriving og avanserte fortellerteknikker.

Kurset tar for seg viktige skriveregler slik at du blir mer effektiv når du skriver, i tillegg til å bli mer bevisst på hvilke skrive- og språkfeil som går igjen i mediene.

Dette kurset er for deg som vil skrive journalistiske fortellinger som fenger. Du lærer tydelig oppbygging og dramaturgi, og metoder for å skape gode språklige bilder og overraskelser.

I dette kurset går vi systematisk gjennom hvordan du bruker språket i nyhetssaker. Vi ser på blant annet hvordan nyhetssaker er bygget opp, hvordan du velger vinkel og hvordan du bruker sitater, faktarammer, ord og tall.

I dette kurset lærer du å skrive kronikker og debattinnlegg. Kurset baserer seg på funn fra leseforskning og kursleders erfaring som journalist, forfatter og redaktør for kronikk- og debattspalter.

Alle disse kursene kan kombineres med møter og kurs med kurslederne, eller bare tas som de er - på nettet.

Bedriftskurs for din redaksjon?

Asgeir Olden

Asgeir Olden er stadig vekk rundt hos norske mediehus, bedrifter og organisasjoner med sin unike teft for å lære bort språk-kunsten.

Ta en kikk på våre bedriftkurs. Du kan plukke emner fra vår kursmeny eller vi kan forsøke å jobbe oss frem til et skreddersydd kursopplegg sammen.

Andre kurs som kommer: #

Se alle kurs