Slik lærer vi under pandemien

Vi på IJ lever av å lage kurs til mediebransjen. Normalt sett fysiske kurs. I 2020 måtte vi selv lære oss mye nytt – om hva som er god digital læring, om videoproduksjon, webinarplattformer, nettkursproduksjon, hybrid-kurs, smittevern og ikke minst hvordan få til erfaringsdeling og nettverking via skjerm.

Tekst: Institutt for journalistikk
Publisert: 07. januar 2021

Er vi utlært – nei! Har vi prøvd mye nytt – ja! Og nå vet vi at dere i mediebransjen omfavner nye former for kompetanseheving!

Tusen takk for alt dere har lært oss ved å komme på kurs og gi tilbakemeldinger, enten det har vært lynkurs i etikk, språk eller innsyn, læringsprogrammer i avansert research eller dere har møtt våre dyktige fagmedarbeidere over Zoom, gjort skriveøvelser, diskutert innovasjon i breakout-rooms eller fått internasjonale mediestjerner inn i stua.

Nå gyver vi på IJ løs på 2021 med ny kunnskap og innsikt – og mange nye kurs og læringsmoduler. Her er noen tips før vårens programslipp:

IJ-året 2021 starter med et skup sammen med Stup: Futurist og produkteier i Hearst i New York, Sam Guzic, vil snakke om hvilke nøkkeltrender og eksterne krefter som vil påvirke journalistikken i 2021.(Gratis webinar!)

Vi arrangerer også vaksine-kurs i samarbeid med Folkehelseinstituttet, slik at flere journalister kan dekke vaksinekappløpet godt og grundig i en kritisk fase av korona-pandemien.

Så går det slag i slag med «Lær video med Iphone» og kurs i konstruktiv journalistikk, som er journalistikk som i tillegg til å fortelle om problemer også viser hvordan de kan løses. Den gir et sannere bilde av verden, enn den som bare er kritisk.

Husk også at vi har en rekke nye nettkurs som kan tas når som helst.

Og vi kan fortsatt komme til din redaksjon med skreddersydd undervisning og foredrag, både fysisk (når mulig) og digitalt.

Vi håper du er klar for å lære mer, bli inspirert og bli med på kurs i 2021! Eller at du som leder sørger for å gi kollegaer variasjon og økt kompetanse på hjemmekontoret. Det fortjener de :)